Før kampen: Fulham – Newcastle

Oppdatert: 14. March 2014

Rémy, Ben Arfa og Debuchy må alle se kampen fra tribunen, mens Pardew må nøye seg med en TV.

Lørdag 15. mars

Premier League – Craven Cottage

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Howard Webb

 

Med fire poeng opp til nedrykksstreken ligger Fulham plassert helt sist i Premier League. Lagets manager, Felix Magath, står med andre ord overfor et knalltøft redningsprosjekt. The Cottagers står med lutfattige to poeng på sine ni siste kamper, og ikke siden første nyttårsdag har supporterne kunnet feire en ligaseier. Håpet er likevel sterkt i London, for vi må ikke lenger tilbake enn 2008 for å finne sist gang Fulham befant seg i en liknende situasjon. Den gangen så det dessuten enda styggere ut enn i år, men Roy Hogdson lyktes, med ett poengs margin, i å berge plassen.

Craven Cottage har altså ikke vært det tøffeste stadionet å reise til for de øvrige Premier League-lagene i år. Denne lørdagen er derfor en gylden mulighet for Newcastle til å bryte en dårlig trend. Et tap på Fulhams hjemmebane vil nemlig bli vårt femte på rad.

En annen faktor som peker mot hjemmeseier er de to lagenes innstilling til kampen. Enda et tap for Brede Hangelands menn vil sannsynligvis skape en luke opp til tabellnabo Sunderland, som har spilt tre kamper mindre enn Fulham. Tre poeng er med andre ord viktigere enn på veldig lenge for London-klubben. Newcastle på sin side er kanskje det minst interessante laget å følge for den nøytrale fotballentusiast. Øvre halvdel ser ut til å være i boks, men likevel vil mange påstå at mulighetene for en plass i Europaligaen er utenfor rekkevidde. I beste fall kan vi anses som en outsider.

 

Carver ved roret

For to uker siden reiste Newcastle til Hull og vant 1-4. Et skår i gleden var Alan Pardews utvisning. Manageren ble sendt på tribunen for å ha skallet til Hulls midtbanespiller David Meyler. Straffen fra FA ble offentliggjort tidligere i uka og innebærer en karantene på sju kamper for 52-åringen. FA tester dessuten en ny form for straff som gjør at Pardew ikke får være på stadion under de tre første kampene.

Les mer: http://newutd.no/pardew-beklager/

Blant konsekvensene av dette er at lagets assistenttrener, John Carver, kommer til å lede kampen mot Fulham. Pardew kommer ikke til å ha kontakt med Carver på telefon under kampen, men det bekymrer ikke manageren nevneverdig:

Han har vært i klubben lenge og har en enorm erfaring. Han kjenner godt til fansen og vet hva de forventer. Jeg regner med at han vil gjøre en god jobb på sidelinja selv om jeg ikke er der.

FÅR ANSVAR: John Carver skal lede Newcastles sju neste kamper.

Hele ansvaret vil likevel ikke hvile på John Carvers skuldre. Under torsdagens pressekonferanse fortalte Pardew nemlig at garderobepraten før kamp vil bli flyttet til hotellet. Den kommer til å gjennomføres like før spillerbussen setter kursen mot Craven Cottage. I tillegg kommer lagkaptein Fabricio Coloccini til å få et ekstra ansvar under pausepraten.

 

Skadesituasjonen

Når det gjelder lagenes skadesituasjon er det mye å ta tak i. Verken Damien Duff eller Scott Parker, som er ute med henholdsvis brokk og kneproblemer, får møte sin gamleklubb. I tillegg er Matthew Briggs, Fernando Amorbieta og Giorgos Karagounis alle uaktuelle for startelleveren til Magath. Ashkan Dejagah og William Kvist skal begge testes lørdag formiddag, og er dermed usikre til kampen.

For Newcastles del er det flere enn Pardew som mangler. Loïc Rémy og Mathieu Debuchy har begge vært toneangivende spillere denne sesongen. Felles for dem er også at de har pådratt seg skader siden forrige kamp, og at de begge er ute i 3-5 uker. En tredje franskmann som uteblir fra troppen er Hatem Ben Arfa. Driblefanten, som svært nylig fylte 27 år, reiser hjem til Frankrike grunnet alvorlig sykdom i nær familie. Som om ikke det skulle være nok ser det plutselig ut til at kneskader smitter som omgangssyke i Newcastle. Gabriel Obertan, Ryan Taylor, Rob Elliot og Davide Santon er alle blant de rammede. Sistnevnte ser heldigvis ut til å rekke kampen.

SKADEPROBLEMER: Mathieu Debuchy og Loïc Rémy er blant Newcastle-spillerne som sliter med skader.

 

Antatte startellevere

Fulham FC (4-4-2): Stekelenburg; Richardson, Hangeland, Heitinga, Riether; Kacaniclić, Holtby, Sidwell, Dejagah; Mitroglou, Bent

Newcastle United (4-4-2): Krul; Dummett, Coloccini, Williamson, Santon; Gouffran, Tioté, Anita, Sissoko; de Jong, Cissé

 

 

Twitter: magnbraa, newutd

You must be logged in to post a comment Login