Før kampen: Chelsea – Newcastle

Oppdatert: 07. February 2014

Et ordentlig skadeskutt Newcastle gjester formsterke Chelsea på Stamford Bridge.

Lørdag 8. februar

Premier League – Stamford Bridge

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Howard Webb

 

Newcastle er utvilsomt inne i en knalltøff periode. Yohan Cabaye forlot klubben til alles store sorg, og ingen erstatter kom på plass før fristen. To overgangsvinduer uten kjøp på rad ble for mye for fansen, hvilket skal ha vært grunnen til Joe Kinnears avgang. I tillegg har vi en rekke skader, og målforskjellen på de siste sju kampene viser 4-10. Chelsea på sin side ligger på tredjeplass, bare to poeng bak teten, og er i kanonform. Tidligere i uka lyktes London-laget i å slå Manchester City på Etihad, noe som har virket klin umulig denne sesongen.

 

På den positive siden har Newcastle for en gangs skyld de interne statistikkene på sin side. Tre av lagenes fire foregående møter har endt med seier for The Magpies, og skulle det bli tre poeng også på lørdag, vil det være første gang Newcastle slår Chelsea tre ganger på rad. Da José Mourinhos menn gjestet St. James’ Park tidlig i november sørget Yoan Gouffran og Loïc Rémy for en noe overraskende 2-0-seier. Felles for disse franskmennene er også at de ikke er tilgjengelige for lørdagens kamp. Det kan også være verdt å nevne at Newcastle aldri har tatt poeng på Stamford Bridge så lenge Mourinho har sittet ved roret.

 

TØFF PERIODE: Alan Pardew har hatt det hektisk på jobb de siste ukene.

 

Den innholdsrike uka i Newcastle opptok selvfølgelig også stor plass under Alan Pardews pressekonferanse fredag formiddag. Få ord ble sagt om selve kampen, og dette er derfor det mest interessante vi kan hente ut:

 Det er en viktig periode for oss fordi vi har to veldig tøffe kamper på rad. Vi trenger å spille en kamp som inneholder entusiasme, vilje og et ønske om å vinne. Det er den innstillingen vi skal ha på lørdag. Hvis du blir slått i nesa i en boksering så går du ikke bare inn i et hjørne og gir deg.

 

Skadesituasjonen

For Mourinhos del ser det lyst ut med tanke på skader. Marco van Ginkel og Fernando Torres er nemlig Chelseas eneste uaktuelle spillere. Sistnevntes fravær åpner trolig for enten Samuel Eto’o eller tidligere Newcastle-spiss Demba Ba.

 

Newcastles skadesituasjon har de siste ukene gått fra å være ligaens desidert beste til å være blant de verste. Fabricio Coloccini må belage seg på ytterligere tre uker på sidelinja ettersom kneskaden har vist seg å være mer alvorlig enn først antatt. Tre uker er også den beregnede ventetiden for Cheick Tioté som skadet seg på trening tidligere denne uka. Gaël Bigirimana kunne potensielt gått inn som en erstatter, men også burundieren er ute med skade for tiden. I tillegg må Papiss Cissé og Loïc Rémy se kampen fra tribunen grunnet henholdsvis skade og karantene. Pardew uttalte dessuten på pressekonferansen at Ameobi har slitt med sykdom denne uken, men at han trolig ville rekke kampen. Om det var storebror eller lillebror Ameobi det var snakk om, vites utrolig nok ikke. Skulle Shola Ameobi utebli fra troppen, ligger alt til rette for Luuk de Jongs første kamp fra start i Newcastle-drakta.

SKADET: Cheick Tioté pådro seg en hamstringskade på trening denne uka.

 

Øvrige skadeplagede spillere er Yoan Gouffran, Gabriel Obertan og Ryan Taylor. Gouffran er ennå ikke avskrevet med tanke på å rekke kampen, men uttalelsene på pressekonferansen tyder på at også han blir å finne på en av tribunene på Stamford Bridge.

 

Antatte startellevere

Chelsea FC (4-2-3-1): Čech; Azpilicueta, Cahill, Terry, Ivanović; Ramires, Matić; Hazard, Oscar, Willian; Eto’o

Newcastle United (4-4-1-1): Krul; Santon, Williamson, Steven Taylor, Debuchy; Haïdara, Anita, Sissoko, Sammy Ameobi; Ben Arfa; Shola Ameobi

You must be logged in to post a comment Login