Flere tilbake fra skade

Oppdatert: 29. February 2016

Steve McClaren har en kritisk uke foran seg, og kan trøste seg med at den lange skadelisten på 12 mann nesten halveres.

Newcastle kjemper også denne sesongen for overlevelse i serien. Men med tap for både Sunderland, Swansea og Norwich i helgen, vil seier borte mot Stoke kunne løfte laget opp på trygg grunn.

Kampen Newcastle har til gode, borte mot City, som egentlig skulle vært spilt i helgen, flyttes mest sannsynlig til den tredje uken i april. Det vil nok ikke McClaren protestere mot – da Stoke borte gir litt mer håp om poeng i en krevende stund.

Men for å klatre på tabellen, må Newcastle også løse sitt bortekompleks. Laget står i skrivende stund med to seire av 13 mulige på bortebane.

McClaren skal visstnok ha planer om store endringer i startoppstillingen, og har både Chancel Mbemba og Aleksandar Mitrovic tilbake i trening – begge tidligere enn forventet.

de jong

Siem De Jong har vært ute med en øyeskade i over 1 mnd, men er nå klar for kamp igjen

Vurnon Anita, Jack Colback og Siem de Jong – som alle reiste til La Manga, men ikke fikk spille – er tilgjengelige. Fabricio Coloccini vil bli gitt en sen fitness-test, men skal være klar for Bournemouth-kampen til helgen.

Det skal være stor tro på å beholde plassen i Newcastle leiren – hvor spillerne føler prestasjonene har bedret seg kraftig. Dog innrømmer laget at prestasjonene har vært skuffende denne sesongen.

Vi får inderlig ikke håpe at trenere og spillere tror de er for gode til å rykke ned – den holdningen hjalp ikke i 2009, og er neppe mer produktiv i 2016.

Det som er sikkert er, er at Newcastle må begynne å levere og plukke poeng de neste fjorten dagene. Først venter en vanskelig tur til Stoke, så følger et skikkelig bunnoppgjør hjemme mot Bournemouth førstkommende lørdag. Deretter møter Newcastle ligaleder Leicester, før Wear-Tyne-derbyet står for tur.

McClaren overlever nok turen til Stoke, uansett resultat. Men han kan forvente en ny runde med kritikk hvis det ikke tas minst tre poeng på de neste to.

You must be logged in to post a comment Login