Ett poeng tross fire innslupne mål

Oppdatert: 18. September 2012

Borte mot Everton dro vi med oss et heldig poeng i en kamp der dommertrioen ble diskutert etter kamp.

Gledesscener etter utligningen på overtid.

Krul, Colo og Tiotè ute med skade var ikke en drømmesituasjon før en viktig bortekamp, men det ga muligheter til andre i stallen. Harper ble satt i mål, Williamson gikk inn i midtforsvaret, mens Perch var flyttet ut på backen. Overraskende var Demba Ba vraket og Marveaux fikk mulighet fra start.

PÅ HÆLA
Everton gikk rett i strupen på oss, og allerede etter et par minutter hadde Everton en ball i nettet. Mirallas slår inn fra høyre og ingen har plukket opp Fellaini i boksen. Han skyter på første og tvinger frem en god redning av Harper, på returen er Jelavic med en “tap-in”, men blir riktig avvinket for offside. I sin higer etter å score skader Jelavic seg da han krasjer med stolpen, og må etterhvert bytte. Inn kommer muskelbunten Anichebe.

Vi henger virkelig ikke med, og sliter med å spille oss ut av Everton sitt høye press. Det ender med den lange fra Williamson, men altfor sjelden vinner Cissè ballen, og når han først gjør det så er medspillerne for langt unna. På venstresiden gjør trekløveret Fellaini, Pienaar og Baines som de vil. Nettopp denne kombinasjonen skaper neste sjanse etter14 minutter, der Baines finner Pienaar, men ballen sklir av foten til Sør-Afrikaneren.
Like etter trioen på gang igjen, og denne gang er det Pienaar som flikker igjennom Baines. Williamson strekker frem en ynkelig fot for å blokkere og Harper kommer ikke fort nok ned for å stoppe skuddet.

Everton senker seg ikke etter dette og fortsetter kjøret. Etter 21 minutter knaller Miralles til fra 25 meter, stryker stolpen til Harper.
Vi må vente hele 27 minutter før vi før vår første sjanse, men denne er derimot meget stor. Etter et frispark får Perch headet ballen inn igjen i feltet, en Everton-forsvarer forlenger ballen til Cissè som fra skrått hold avslutter på volley. Ballen stryker bortre stolpen til Howard som ikke kan gjøre annet enn å se på.
Apropos stolpe, fire minutter senere klinker Jagielka til, den treffer stolpen bak en sjanseløs Harper. Newcastle kan si seg meget heldige og mangler glød i spillet.
Tross dette skaper vi nok en stor mulighet etter 37 minutter. Ben Arfa kjører lekestue på venstre og legger inn i feltet, Cisse når ikke fram, men ballen treffer Anita. Ballen går mot mål, men Baines kaster seg ned og redder på streken.

BA(RE) LÆKKERT
Ut av pausen kommer ikke overraskende Ba ut, og Marveux blir værende i gardeoben. Marveaux blir ofret, men absolutt ikke en syndebukk, spillet vi presterte i førsteomgang passet ikke hans stil i det hele tatt. Perch blir satt sentralt sammen med Cabaye og Anita går ned på back. Jonas går fra sin sentrale plass til en kant og gjør at vi har mer en utpreget 4-4-2.
Og bytte gir umiddelbar effekt, etter 49 minutter stjeler Cabaye ballen fra Osman, han trer en nydelig ball igjennom til Ba som i steget skyter tilbake i lengste hjørnet. Det virker som Howard forventer skudd i det andre hjørnet, og han havner dermed på feil bein. Dette er nok til at Ba sitt skudd går i mål.
Kampen jevner seg nå mer ut og begge lag virker nå farlige.

Ba scorer sitt første for dagen.Etter 61 minutter blir Fellaini spilt igjennom og setter ballen i mål. Den blir derimot avblåst for offside, selv om TV-bildene viser at Fellaini er onside. Dette er derimot ikke lett å se da Steven Taylor er på vei ut og Fellaini på vei inn, så på den kan assistentdommeren frikjennes.

Ben Arfa får etterhvert mer og mer plass, og det liker franskmannen svært godt. Han leker seg tidvis og skaffer Newcastle en del halvsjanser og dødballer.
Så etter 79 minutter kommer situasjonen alle snakket om etter kampen. Et frispark (som ikke skulle vært frispark) blir slått mot Distin som header ballen tilbake til Anichebe som fra fire meter header mot mål. Harper gjør en kjemperedning og slår ballen i tverrliggeren, ballen går ned, og det ser ut som hele ballen er over linjen. Williamson er derimot kjapp med å få ballen unna, og det blir ikke dømt mål. Newcastle kontrer nå og Ben Arfa er nå nesten helt igjennom da dommer Jones blåser frispark for bortelaget, en soleklar fordel som dommeren ikke tar. Mildt sagt et par kontroversielle minutter for dommeren her nå.

Inne eller ikke inne?

Det ligger et mål i luften på dette tidspunket, men det kan komme til begge lag. Ben Arfa blir spilt nydelig igjennom av innbytter Shola Ameobi, men Howard redder forsøket. Minuttet senere er det Everton som er på gang. Pienaar finner Anichebe i boksen som får en halvmeter på Steven Taylor og avfyrer et hardt skudd med venstrebeinet, nok en gang er ikke Harper helt på tuppa og Everton har gått opp i ledelsen to minutter før halv tid.

Nå virker kampen avgjort, men Williamson fortsetter å banke langt i håp om at våre to mørkhudede angripere skal gjøre noe. Et av de lange oppspillene bryster Shola nydelig videre i retning Ba. Howard kommer ut i stjerne, men Demba får pirket ballen under den amerikanske keeperen og vi er like langt.

Ba setter inn utligningen på overtid!


Det ender uavgjort, og for en kamp vi har vært vitne til. Et meget viktig poeng for oss mot et sterkt Everton, neste kamp er hjemme mot Norwich og et gjensyn med gode gamle Chris Hughton.

KAMPFAKTA
1-0 Baines 15 min
1-1 Ba 49 min
2-1 Anichebe 88 min
2-2 Ba 90 min

LAGOPPSTILLING:
EVERTON: Howard, Hibbert, Jagielka, Distin, Baines, Mirallas (Naismith), Neville, Osman, Pienaar, Fellaini, Jelavic (Anichebe)

NEWCASTLE: Harper, Perch, Saylor, Williamson, Santon, Jonas, Cabaye (Bigirimana), Anita, Marveaux (Ba), Ben Arfa, Cissè (Ameobi sr)

You must be logged in to post a comment Login