C.S Maritimo – Newcastle

Oppdatert: 18. September 2012

Gruppespillet i Europa Ligaen sparkes igang på torsdag denne uken, og Newcastle tar turen til Madeira for å møte portugisiske Maritimo Estadio dos Barreiros.

Ny sjanse for ungguttene
Alan Pardews menn er inne i en meget tøff periode nå med fire kamper på ti dager, noe som betyr at laget som løper utpå banen i Madeira kommer til å være noe ungt og reservepreget. Vi sliter også med skader på blant andre Krul, Coloccini, Tiote, Simpson og R.Taylor. Pardew vil nok hele tiden ha søndagens kamp mot Norwich i bakhodet når han velger hva han foretar seg i torsdagens kamp som åpner gruppespillet i Europa Ligaen.

Spillere som Gael Bigirimana, James Tavernier, Romain Amalfitano og Sammy Ameobi kan få sjansen fra start. Dessuten vil dette være en ypperlig mulighet til å gi Shola Ameobi kamptrening, veteranen som har en meget bra statistikk ute i Europa. Hatem Ben Arfa soner sin siste av en tre-kampers suspensjon han hadde fra sin tid i Marseille, dermed får han sin første mulighet i Europacup-sammenheng for Newcastle når franske Bordeaux besøker St. James Park om to uker.

Maritimo – et nytt bekjentskap
Vi skal altså helt til Madeira som ligger et godt stykke vest for det portugisiske fastlandet – og omlag 400km nord for Tenerife som er kjent for mange nordmenn. C.S Maritimo hører til hjemme på øyas største by Funchal, de har også et annet fotballag i Portugals øverste divisjon som heter Nacional. Legger vi til at Cristiano Ronaldo er født og oppvokst i denne byen, skjønner vi at vi ikke nødvendigvis reiser til en parantes i fotball-europa.

I fjor endte Maritimo på en 5. plass i den portugisiske ligaen, noe som var tangering av deres beste ligaplassering noensinne. Manager Pedro Martins er ikke i besittelse av det mest stjernespekkede mannskapet, men i all hovedsak har han en blanding av portugisiske og brasilianske spillere i stallen – noe som veldig ofte betyr teknikk og gode individuelle ferdigheter. Klubben spiller sine hjemmekamper på Estadio dos Barreiros som har plass til snaut 9000 tilskuere.

Mulig lagoppstilling
Harper; Tavernier, Williamson, Perch, Santon; Amalfitano, Gosling, Bigirimana, Marveaux; Sh. Ameobi, Ba

TV: Kampen vises direkte på Cmore Live.
Kampen sendes også på en rekke utenlandske kanaler, så muligheten for stream er god.

Kampen kan du diskutere i forumet her. 

You must be logged in to post a comment Login