Et nummer for små

Oppdatert: 17. August 2010

Ikke overraskende ble det tap i vår første Premier League-kamp etter opprykket. Rutinerte Scholes hadde en finger med i det meste da Manchester United cruiset inn til en 3-0 seier.

MANCHESTER UNITED – NEWCASTLE UNITED 3-0 (2-0)

  • 1-0  Berbatov 33 min
  • 2-0  Fletcher 41 min
  • 3-0 Giggs 85 min

Lagoppstillinger

Manchester United : van der Sar, O`Shea, Vidic, Evans, Evra(Rafael), Valencia, Scholes, Fletcher, Nani(Giggs), Berbatov, Rooney(Hernandez)
Newcastle United: Harper, Perch, Williamson, Coloccini, Enrique, Routledge, Smith, Barton, Jonas(Xisco), Nolan(Ameobi), Carroll

Frisk åpning

Newcastle startet kampen med å holde ballen mye i laget og på grunn av dette skapte de litt problemer for Manchester-forsvaret. Etter ti minutter fikk Carroll muligheten til å rettferdiggjøre sitt draktnummer, nemlig ved å stange inn en corner, men headingen gikk en meter utenfor. Etter dette tok Ferguson sitt mannskap mer og mer over banespillet, noe som førte til at Newcastle ble spilt dypere og dypere. Etter en halvtime med spill sendte Coloccini en grusom tversoverpasning til sin stopperkollega Williamson, klareringen fra Mike gikk rett i beina på Nani, men en susende takling fra den tidligere Portsmouth-spilleren reddet argentineren fra en ufrivillig assist.

Berba-show

Det begynte å lukte mål på drømmenes teater nå, da Newcastle gang på gang fikk brudd på egen banehalvdel. Joey Barton fikk ballen litt utenfor kanten av 16 meteren og sendte ballen til en desillusjonert Jonas som driblet seg inn i trøbbel. Ballen endte til slutt hos Scholes som sendte Berbatov rett i bakrom og alene med Harper, Berbatov gjorde det han en gang var kjøpt inn for å gjøre og Manchester var i føringen.

Newcastle prøvde å svare øyeblikkelig, men det ble med forsøket. Et skudd fra skrått hold avfyrt av Barton var det nærmeste vi kom før hjemmelaget nok en gang skulle gjøre det hett for Newcastle-forsvarerne. Evra kommer på et av sine mange løp inn i boksen, og blir ikke fulgt. Ballen sender han i retning av Rooney som toucher ballen videre til Fletcher som setter ballen i kassa fra 4-5 meter. Lagene gikk til pause med en fortjent ledelse til Manchester.

Kontrollert

Etter pause virket det som Newcastle fikk bedre kontroll på det defensive, men offensivt var det dessverre lite å skrive hjem om. Syv minutter inn i andre omgang gikk Scholes inn i en takling som fort kunne forandret kampbildet. En hard takling hvor knotter fra begge sko blir vist kvalifiserte til et rødt kort, men på Old Trafford holdt dommeren det røde kortet i baklommen og viste frem det gule. Fra Newcastle sin side fikk man mer trykk på topp ved Ameobis inntreden fra benken, men i det store og hele hadde hjemmelaget god kontroll på et tannløst Newcastle. Scholes skulle toppe sin allerede imponerende kamp i det 85 minutt ved å sende en millimeter presis pasning inn i boksen til Giggs, han lot seg ikke be to ganger og sendte avgårde et volleyskudd som snek seg inn i Harpers lengste hjørne. Kampen endte 3-0, et fortjent resultat mot et Newcastle-lag som forhåpentligvis møtte noe av det beste Premier League har å by på.

Ingen forventet noe som helst av Newcastle i denne kampen, og selv om det var mye feilpasninger og dårlig bevegelse regner vi med å se en forbedring allerede i neste kamp hjemme mot Aston Villa.

Spillerrating

Harper 6
Perch 5
Coloccini 5
Williamson 6
Enrique 6
Jonas 6
Barton 6
Smith 6
Routledge 5
Carroll 7

Les VGs referat fra kampen her.

You must be logged in to post a comment Login