Er Neil Taylor nok et smart kjøp av Ashley?

Oppdatert: 06. June 2011

Et relativt ukjent navn for de fleste fotballinteresserte har dukket opp som et mulig overgangsobjekt for Newcastle.

Neil Taylor er en 22 år gammel walisisk venstreback som spiller for Swansea, laget som nylig vant playoff-finalen til Premier League.

I løpet av de siste dagene har det vært en intens spekulering i om backen, som også kan spille venstre kant, er så godt som enige med NUFC angående en overgang for kun £1M. Den lave prisen skal skyldes at Taylor har en utkjøpsklausul i kontrakten.

Man kan undres på hvorfor klubben skal være interessert i å kjøpe en ny venstreback, de to eneste reelle alternativene er at Neil skal fungere som backup for Jose Enrique, eller som en erstatter. Man kan aldri være sikre på slike rykter i Silly Season, men at noen skal fabrikere slike rykter om en så ukjent spiller for å selge mer aviser, er vel heller tvilsomt. Ingen røyk uten ild?

Den siste tiden har Newcastle gjort flere forsøk på å gjøre spillerkupp etter å ha undersøkt markedet godt. Dan Gosling kom til The Magpies etter at klubben hadde utnyttet et “lite smutthull” som Gosling hadde i sin daværende kontrakt med Everton. Dette førte til at Newcastle skaffet seg en engelsk u21-landslagsspiller og det nærmest gratis.

Den forhåpentlig nært forestående overgangen til Yohan Cabaye er også et slikt eksempel, da Mike Ashley og kompani skal ha utnyttet en utkjøpsklausul i franskmannens kontrakt, som gjør at topp fransk landslagsspiller kan ende i nordøst, for i overkant av 40 millioner kroner. Det attpåtil etter at han skal ha blitt verdsatt til over £10 m for en tid tilbake.

Ben Arfa’s inntog var også en rimelig god avtale for de svart-hvite. Etter å ha blitt hauset opp som et av europas største talenter, for å deretter å komme i unåde hos egen manager, klarte Newcastle å stelle istand en leieavtale m/opsjon, som de utnyttet seg av ifjor høst. Dermed ble en høyt verdsatt spiller hentet inn for ca £7,5 m totalt.

I denne miksen kan man også tilsette en Cheick Tiote som kom fra Twente for £3,5 M, uten å engang være fast inventar i den nederlandske klubben.

Mye tyder på at Graham Carr og hans nettverk gjør en meget bra jobb om dagen og en oppadstormende venstreback til spottpris er vel for godt til å takkes nei til?

You must be logged in to post a comment Login