En svart dag for skjærene

Oppdatert: 12. September 2010

Med minnene fra forrige hjemmekamp ble vi trykt ettertrykkelig ned på jorda lørdag ettermiddag, Blackpool fulgte sin taktikk etter boka og tok med seg tre poeng fra St.James Park.

NEWCASTLE UNITED – BLACKPOOL

  • 0-1 Charlie Adam 44 min
  • 0-2 DJ Campbell 90 min

Lagoppstillinger

Newcastle United: Harper, Perch, Williamson, Coloccini, Enrique, Routhledge (Ameobi), Smith (Løvenkrands), Barton, Jonas (Ben Arfa), Carroll, Nolan

Blackpool: Matthew Gilks, Ian Evatt, Stephen Crainey, Dekel Keinan, Neil Eardley, David Vaughan, Charlie Adam, Brett Ormerod (Harewood), Luke Varney (Carney), Elliot Grandin (Southern), DJ Campbell

Tidlig ballinnehav

Det var ikke overraskende Newcastle som tok grepet i kampen, som et hjemmelag skal gjøre. Men det var allikevel Blackpool og DJ Campbell som fikk den første store sjansen. Tredd igjennom alene mot keeper kunne Campbell ført bortelaget opp i ledelsen, men med en god redning fra Harper på skuddforsøket og returen sto det 0-0 etter 12 minutter. Det skulle gå nærmere en halvtime før Newcastle skulle få et par megasjanser. Først headet Williamson i stanga etter et frispark før Nolan fikk en tilsvarende god sjanse, Carroll vinner som vanlig i lufta og ballen detter ned til Nolan innenfor 16-meteren. Gilks gjør seg stor i Blackpool-målet og Nolan setter ballen rett på keeperen. Kampen så ut til å ebbe ut med uavgjort til pause, men Blackpool og dommeren ville det annerledes. Det hele starter med Enrique på venstrebacken som ikke får kontroll på et langt oppspill, Campbell stjeler ballen og slår den tvers over til Varney på høyrekanten. Perch setter giret i revers og lar spilleren komme seg inn i 16-meteren, Smith ser sitt snitt til å klarere ballen , men Varney får en liten touch på ballen slik at Alan treffer lite ball og mye mann. Det påfølgende straffesparket setter Adam rolig i mål og for andre kampen på rad slipper vi inn mål like før pause.

Spill mot ett mål

Ikke overraskende var det et baktungt Blackpool-lag som møtte Newcastle i andre omgang, og de nærmest ba om å få sjanser mot seg.  Allerede etter fem minutter får Carroll ballen alene med keeper Gilks, men forsøket på å runde keeper blir avverget av en god Blackpool-keeper. Newcastle fortsatte presset og nestemann som skulle teste Gilks var Joey Barton. Etter 60 minutter spiller Barton vegg med en Blackpool-spiller, men alene med keeper viser han altfor tydelig hvor han skal skyte og Gilks varter opp med nok en klassifisert god redning. Ti minutter senere kom nok en kjempesjanse, denne gang var det Routledge som fikk avgårde et brukbart volleyskudd, men ballen ble reddet på streken.  Like før slutt fikk også Carroll en utrolig god mulighet, men med Gilks i det umulige hjørne ble det ikke scoring. Blackpool hadde ingenting å komme med fremover, men de lå kompakt bakover og gjorde det vanskelig for hjemmelaget. På overtid skjedde det som ofte skjer når et lag ikke får hull på byllen, nemlig Blackpool som scorer på sin første sjanse i andreomgang. Bortelaget kontrer og DJ Campbell viser avslutningsferdighet  som Newcastle-spillerne manglet denne ettermiddagen. Kampen ender 0-2, et resultat som lyver, men man blir straffet hardt i Premier League hvis man ikke setter sjansene sine.

SPILLERRATING

Harper 6
Perch 5
Coloccini 7
Williamson 6
Enrique 6
Routledge 6
Smith 5
Barton 6
Jonas 5
Nolan 6
Carroll 6

Diskuter kampen i vårt forum

You must be logged in to post a comment Login