– En god måned

Oppdatert: 01. March 2013

Februar har virkelig vært en god måned for alle med hjerte i Newcastle United. Etter at en pinlig FA cup exit mot Brighton, og kjemping helt feil ende av tabellen så ut til å definere lagets sesong, har ting virkelig snudd i Nordøst England.

Av Magnus Møller

Klubbens overgangsråd, bestående av blant annet eier Mike Ashley, manager Alan Pardew og sjefspeider Graham Carr, satte seg ned og bestemte seg for at det nå virkelig var på tide å investere i nye spillere. Et grundig speiderarbeid på flere spillere over lang tid, gjorde at  man allerede visste hvilke spillere som kunne komme inn og forsterke laget, og disse var tilgjengelig  til meget fornuftige priser.

Oppturen startet allerede i debuten til flesteparten av de nye spillerne, i sekspoengerskampen borte mot Aston Villa den 29. januar. Begge lag lå faretruende nære nedrykkstriden, og var desperate etter å komme seg vekk derfra. Men det var bortelaget som dro til kampen med fornyet optimisme og ny giv. Newcastles nye midtbanestjerne var virkelig ivrig etter å vise seg frem, og var kampens beste spiller da han serverte Papiss Cisse en såpass pen pasning at senegaleseren satte inne ledermålet, Yohan Cabaye økte ledelsen, men Christian Benteke og Aston Villa jaktet ett poeng i andre omgang etter at sistnevne scoret på straffespark tidlig i 2.omgang. Men Newcastle stakk av med seieren og plutselig var all negativiteten snudd til noe positivt. Spillet var bedre enn på lenge, og både manager Alan Pardew og klubbens fans følte virkelig at man kunne puste lettet ut.

Følelsen forsterket seg virkelig da klubben tok imot selveste Chelsea hjemme på St. James`Park, den 2. februar. Jonas Gutierrez headet inn sitt første mål denne sesongen, og Newcastle kunne gå til pause med ledelse 1-0. Frank Lampard og Juan Mata gjorde livet surt for Newcastle igjen tidlig i 2. omgang med hver sin scoring, men Moussa Sissiko ville ikke ha noe av et tap i sin hjemmedebut. Først utligner han til 2-2 etter 68 minutter, før han avgjør kampen til hjemmelagets fordel på overtid etter innlegg fra Davide Santon. Newcastle hadde virkelig funnet seg en ny juvel.

Ett skuffende resultat borte mot Tottenham 9. februar, var nesten å regne med, med en Gareth Bale i sitt livs form, på en stadion Newcastle har gått mange år uten seier på.

Men dette ble fulgt opp med to kamper i Europa Ligaen mot Metalist Kharkiv 14. og 21. februar. Selv kampene var en spillemessig nedtur, stilte heller ikke Newcastle med sin sterkeste ellever, men klarte likevel ta seg  videre i turneringen, etter at Shola Ameobi scoret kampenes eneste mål i den siste kampen i Ukraina.

Måneden ble avsluttet med en thriller av en kamp hjemme mot Southampton den 24. februar. En kamp Newcastle vant fortjent 4-2, og klatret med det forbi erkerival Sunderland på tabellen. Sunderland på sin side å samle inn hele 0 poeng hele måneden. Noe som må klare å lure frem et smil hos de fleste med sort hvitt blod.

Med et par nye signeringer i sommer, forutsatt viktige spillere som Yohan Cabaye og Hatem Ben Arfa signerer nye kontrakter, kan neste sesong se enda lysere ut. I år kan vi fortsatt håpe på en sterk topp 10 plassering, som nok var noe de fleste ville takket ja til før sesongen uansett. I morgen venter Swansea, forhåpentligvis fortsatt i bakrus etter forrige helgs seier i ligacupen. Det blir en meget tøff kamp, men alt ser lysere ut på Tyneside uavhengig av morgendagens resultat.

twitter:@localhero85

 

You must be logged in to post a comment Login