En etterlengtet seier!

Oppdatert: 08. May 2011

Sesongen går mot slutten, men fremdeles er ikke Birmingham sikret fortsatt spill i Premier League. Heller ikke etter lørdagens kamp.


Mike Williamson brakk armen i styrkerommet denne uken og dermed rykket Steven Taylor inn på midtstopperplass. Bortsett fra det stilte vi likt fra forrige kamp.

TOK GRADVIS OVER
Kampen starter med et lite Birmingham-press, men ikke farligere enn at Krul ikke trenger å dra frem noen redninger. Etter dette vinner Newcastle et par dødballer og etter 18 minutter blir Foster satt på prøve for første gang. Barton lader kanonen fra over 30 meter, ballen er på vei utenfor, men Foster tar ingen sjanser og redder til corner. Like etter sender Barton igjennom Ameobi, som nesten aleine med Foster greier å rote vekk ballen i duell med den tidligere Newcastle-spilleren Stephen Carr. Fra 36 minutter og utover tar det dermed helt av på St.James Park.

En corner fra Barton header Steven Taylor mot mål, men blir reddet på streken. Ballen kommer ut igjen til Coloccini som dunder ballen mot krysset, men Foster varter opp med en fantastisk redning. Ballen fyker opp i luften og Coloccini tvinger igjen ballen i mot mål.  Ballen er på vei mot lengste stolpe men der står Ridgewell som først blir truffet i armen før han deretter bruker den aktivt for å dytte ballen vekk fra faresonen og ankommende Newcastle-spillere. Dommer Foy dømmer straffe og et korrekt rødt kort da han hindrer en soleklar målsjanse. Godt sett av dommeren.
Ameobi er sikkerheten sjøl på straffen og setter den helt nede i Fosters høyre hjørne.

Løvenkrands får like etter målet tidenes sjanse. Nolan flikker han igjennom og han tvinger frem en meget god redning fra Foster. Like etter drar Foster opp en enda bedre redning da en volley fra Nolan blir tippet over tverrliggeren. På den påfølgende corneren har derimot Foster ingen mulighet. Barton slår på lengste der Steven Taylor angriper ballen, hans heading klarer ikke Larsson på linja å få unna og dermed står det 2-0.

De fleste tror på en ny storseier hjemme på St.James Park, men en gammel Newcastle-kjenning ødelegger litt av den muligheten like før pause.

En lang ball fra Foster lar Coloccini sprette og dermed smetter Jerome igjennom, Colo gjør en bra takling, men Bowyer kommer på returen. Ballen går via Coloccini (kanskje vårt femte “deflection-mål) og i en bue som gjør at Krul må plukke ballen ut av nettet. Til pause står det 2-1.

RIR I LAND SEIEREN
Denne omgangen bærer preg av et hjemmelag som ikke risikerer for mye offensivt og et bortelag som ikke greier å bryte ned et godt organisert Newcastle. Ti minutter etter pause får Newcastle muligheten til å øke sin ledelse, men en heading av Ameobi går like over. Like etter kommer Bowyer på et av sine mange løp inn i boksen, men hans forsøk blir blokkert to ganger av våre midtstoppere og ballen spretter inn til Krul.

Ti minutter før slutt får Birmingham sin store mulighet til å utligne. Krul mister ballen etter et innlegg og ballen faller rett til Larsson som ikke får stokket beina fort nok, dermed går avslutningen over. Kampen ebber dermed ut med en hjemmeseier. Et resultat som gjør at vi kan kjempe om en plass på den øvre halvdelen av tabellen.

KAMPFAKTA:
1-0 Ameobi 36 min
2-0 S. Taylor 43 min
2-1 Bowyer 45 min

LAGOPPSTILLINGER:
NEWCASTLE UNITED: Krul, Simpson, S.Taylor, Coloccini, Enrique, Barton, Tiote, Nolan, Gutierrez, Ameobi, Lovenkrands(Ranger)
BIRMINGHAM: Foster, Carr, Jiranek, Johnson, Ridgewell, Larsson, Ferguson, Fahey (Derbyshire), Bowyer, Beausejour, Jerome

Taylor

SPILLERRATING:

Krul-5
Lite å gjøre, men kunne fort kostet oss tre poeng med sin miss like før slutt
Simpson-6
Får mye plass etter utvisningen, villig med fremover.
Coloccini – 5
Litt uryddig. Lar Jerome få en del unødvendige baller ved å være passiv.
Taylor – 6
Litt ute av kampform, men viser brukbare takter. Fint mål.
Enrique-6
Ikke like fremtredende offensivt som vanlig, men som alltid solid.
Barton-8
Barton tilbake! Strør rundt med gode pasninger og står frem som den lederen han er.
Nolan-7
Farlig i boks, vinner baller på midten og lager målsjanser for andre. Bra match.
Tiote-7
Nok en solid match, dog irriterende at han pådrar sitt 14ende gule kort.
Jonas-6
Uromoment
Ameobi-6
Fin straffe. Ellers litt klumsete. Lager veldig mange unødvendige frispark
Løvenkrands-5
Bør score i denne matchen, men hindret av Foster.

Diskuter kampen i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login