Digger Ben Arfa og Ronaldo

Oppdatert: 06. August 2014

Blant en haug med nye navn denne sommeren, er det like greit å lære seg følgende med en gang; Rolando Aarons.

18-åringen, fyller 19 i november, signerte proffkontrakt med Newcastle så seint som i mai. I løpet av sesongoppkjøringen har han imponert så mye at manager Alan Pardew mente han hadde markert seg aller, aller best. Tirsdag ble det klart at han også flyttes opp i førstelagsstallen.

– Jeg har trent hardt, men jeg hadde ikke ventet å være aktuell for førstelaget. Det er en overraskelse, sa Rolando Aarons til lokalavisen Evening Chronicle.

Nå venter spente supportere på fortsettelsen, og mange vil ha venstrevingen i startoppstillingen når regjerende ligamester Manchester City kommer til St. James’ Park i serieåpningen søndag 17. august.

-Jeg håper å få en plass på benken, er ungguttens tanker om den kampen.

Rolando Aarons er født i Kingston på Jamaica, men familien flyttet tidlig til Bristol. Newcastle oppdaget ham der som 16-åring, og signerte ham etter et imponerende prøvespill i slutten av 2011-2012-sesongen. Deretter har det meste gått i rakettfart for lynvingen. Han debuterte på reservelaget mot Stoke i 2013, signerte proffkontrakt i mai og debuterte på førstelaget i treningskampen mot Oldham.

– Han har hurtighet, god teknikk og slår gode innlegg, var Pardews karakteristikk av Aarons før sesongoppkjøringen. Han er neppe mindre begeistret nå. Supporterne på sin side krysser fingrene og håper Rolando Aarons får spilletid når alvoret starter. Pardew har ikke akkurat utmerket seg med å gi ungdommen tillit.

Med sine offensive kvaliteter er ikke spesielt overraskende at Aarons ser opp til følgende spillere; Cristiano Ronaldo, Daniel Sturridge og lagkompis Hatem Ben Arfa.

– Ronaldo er forbildet, Ben Arfa er favoritten i Newcastle, har Aarons uttalt.

Rolando Aarons har spilt minst en omgang i fem av sommerens sju oppkjøringskamper. Han var ikke med borte mot Sheffield Wednesday like etter New Zealand-turen, og spilte drøye halvtimen mot Huddersfield. Det var spesielt etter kampen mot Schalke 04 i Gelsenkirchen søndag at folk flest merket seg navnet. Først serverte han et flott innlegg til Emmanuel Rivieres 1-0-scoring, før han selv ordnet 2-0 med sin første scoring for Newcastle. Aarons rykket seg fri på venstrekanten, og sendte i vei et skudd/innlegg som seilte over keeper bort i lengste kryss.

– Jeg prøvde på det, uttalte han etter kampen. På nettet raste diskusjonen om scoringen var tilsiktet eller ikke, men unggutten virker uansett å ha hodet skrudd godt på plass.

– Jeg er ingenting ennå. Jeg gjør så godt jeg kan hver dag, og håper å gi manageren litt bryderi med laguttaket.

You must be logged in to post a comment Login