Dette kan skje på tampen av overgangsvinduet

Oppdatert: 07. August 2019

Overgangsvinduet stenger kl. 18 i morgen norsk tid. Et døgn senere må klubbene offentliggjøre sine tropper for første halvdel av sesongen. Det spås at det blir et hektisk døgn på Tyneside.

Hevdes å være uønsket
Ifølge Sky Sports skal Jack Colback, Jacob Murphy og Rolando Aarons være blant dem som vil bli utelatt fra 25-mannstroppen som må offentliggjøres førstkommende fredag. Imens Nottingham Forest skal ønske å bli gjenforent med Colback på lån, skal Sheffield Wednesday ønske både Murphy og Aarons på lån. Aarons skal også være ønsket av Wigan, mens Murphy også ryktes å stå på listen til Huddersfield og Derby.

Signering(er) i vente
Klubben skal ikke være langt unna å kunngjøre kjøpet av Emil Krafth fra Amiens, da den medisinske sjekken nå bør være gjennomført. Skulle ikke man finne noe urovekkende, vil høyrebacken dermed bli klubbens fjerde signering til førstelaget denne sommeren. I tillegg skal det være snakk om en mystisk signering som klubben håper å gjennomføre. Bruce har tidligere uttalt at det på slutten av overgangsvinduet handler om å signere «kvalitet». Innenfor den kategorien plasserer sannsynligvis derfor Bruce den svenske landslagsspilleren. Blir det en ekstra signering skaper iallfall Bruce forventinger ved å hevde at det ses etter kvalitet fremfor kvantitet.

TAN spådde i går at Aarons kunne komme til å bli inkludert i troppen. Dette ble begrunnet med en god og overbevisende sesongoppkjøring, samt at Aarons har spilt godt i den offensive venstrebackposisjonen. I tillegg har Bruce vært full av lovord om vingen tidligere. Attpåtil gir Aarons selvsagt klubben et alternativ lengre fremover på banen. At det hevdes at både Aarons og Murphy skal være uønsket, i tillegg til at Lazaar etter alle solemerker å dømme også ikke blir inkludert i 25-mannstroppen, kan det ikke utelukkes at det ses på spillere i kantposisjonen på tampen av overgangsvinduet. Klubben vil da bare ha fire spillere som er naturlige kantspillere, i Saint-Maximin, Miguel Almiron, Christian Atsu og Matt Ritchie. Men det kan også være et mulig tegn på at Bruce er overbevist om at man for det meste skal spille uten vinger i sesongen som kommer.

Dersom det stemmer at Colback igjen er på vei bort fra klubben, kan det faktisk bety at Henri Saivet blir inkludert. Ellers er det nødt til å bety én av to ting: Enten satses det på alvor på Matthew Longstaff allerede denne sesongen, eller så er det en sentral midtbanespiller som er posisjonen som Bruce håper å rekruttere en spiller i på tampen av overgangsvinduet. Det er iallfall altfor tynt med bare fire sentrale midtbanespillere om man foretrekker en trio på midtbanen, slik som det hittil tyder på at Bruce gjør. Kun Shelvey, Hayden, Longstaff og Ki er klare førstelagsspillere for øyeblikket.

De fleste er vel enige om at det er spissplassen som trenger å bli forsterket før overgangsvinduet stenger. Bruce hevder imidlertid at man er ferdig handlet i denne posisjonen. Dersom klubben skulle sjokkere i morgen ved å bare offentliggjøre 24 spillere i troppen, kan det imidlertid bety at plassen holdes av til kontraktsløse Andy Carroll. Spissen har vært linket sterkt til klubben denne sommeren.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login