– Det er dette alt handler om i Newcastle

Oppdatert: 19. August 2011

Steven Taylor gleder seg til morgendagens tyne-wear derby, og han vet bedre enn de fleste hva lokaloppgjørene betyr for folket i Newcastle.

Taylor var en av Newcastles beste mot Arsenal forrige helg, og forsvarsklippen som er oppvokst på Tyneside er endelig tilbake i form etter en tøff fjorårssesong. Forrige sesong ble ødelagt av skader og i tillegg spilte Mike Williamson såpass godt at Taylor måtte ta til takke med benken gjennom lengre perioder. Det førte også til at 25 åringen mistet begge tyne-wear derbyene, men nå er Taylor mer enn klar for kampen om nord-øst England.

Kampene mot Sunderland er helt spesielle, og oppbygningen til disse kampene er alltid enorm blant folket i nord-øst. Taylor og de andre lokale spillerene har fortalt de nye gutta hva dette betyr og hvor store disse kampene er.

– Det er umulig å ikke legge merke til interessen før derbyet.

– Spillere skjønner ikke nødvendigvis hva dette dreier seg om når de kommer til Newcastle, men det er dette alt handler om.

– Det er en fantastisk følelse å vinne disse kampene. Det er fantastisk for oss spillere, men også for hele byen – og det er vår oppgave å gjøre dem stolte.

– Å spille lokaloppgjør er det alle beste, spesielt hvis du kan gå av banen med tre poeng.

Foran det  145 Tyne-Wear derbyet, mener Steven Taylor presset ligger hos hjemmelaget.

– Slik jeg ser det så ligger presset hos Sunderland, etter det som hendte på St. James Park forrige sesong.

– Det er deres første hjemmekamp for sesongen, og deres supportere kommer til å forvente mye, spesielt fra de nye spillerene.

– Alt vi kan gjøre er å gi alt vi har, og reise hjem med et positivt resultat. Forhåpentligvis klarer vi det.

– Stemningen vil bli veldig fiendtlig og intens – det er sannsynligvis en av de beste bortekampene å spille i.

You must be logged in to post a comment Login