Derfor er Beardsley rett mann

Oppdatert: 30. December 2014

Pardews overgang til Crystal Palace ser ut til å bli en realitet i løpet av kort tid. Peter Beardsley er mannen som bør ta over managerrollen, mener leder i TAN, Audun Hageskal.

Igjen ser det ut til å skje – en manager har fått nok av Ashley (og denne gangen også presset fra supporterne). Rekken av ledere som har forlatt Newcastle mer eller mindre frivillig på grunn av eierens krav og styringsregime, begynner å bli lang. Mike Ashley hevder selv å ha brukt juleferien på å vurdere Pardews fremtid i Newcastle. Mye tyder på at den vurderingen ikke har vært viet mye tid.

Navnene på kandidater til å ta over rollen, er på nåværende tidspunkt mange, og flere ser ut til å komme til hos bookmakerne. Klubben har så langt offentliggjort at assistenttrener John Carver og trener Steve Stone skal styre skuta mot Barnsley og Leicester (FA-cup), og til en løsning er på plass. La deg derfor ikke lure – dette er handling uten en langsiktig plan fra eieren.

Likevel hviskes det i gangene på St. James’ Park. For selv om spennende eksterne navn som Frank de Boer blir trukket frem i engelsk presse, er det en local lad som seiler opp som favoritt til å ta over – nemlig Peter Beardsley. Hvorfor er den tidligere Newcastle-spilleren det perfekte valget? Grunnene er flere enn man skulle tro.

Les også: Favorittene til å ta over etter Pardew

Med sine 276 kamper for Newcastle, har Beardsley allerede et navn i den kravstore fotballbyen i nord-øst. Mange husker fremdeles hvordan han ble en hit blant fansen allerede fra starten av sin karriere i svarte og hvite striper. Han har også spilt sammen med og under Kevin Keegan, som allerede innehar heltestatus blant Toon Army. Men det er ikke bare i Newcastle Beardsley har et navn. De senere årene har klubben blitt kritisert for kun å hente franskmenn på overgangsmarkedet. Mangelen på britiske spillere har vært godt synlig, selv om Colback kom inn i sommer. Med Beardsley ved roret, kan nettopp det friste engelskmenn til å reise nordover.

Trenererfaringen til 53-åringen er også langt ifra fraværende, om enn på et noe lavere nivå. Han gikk inn i trenerteamet i Newcastle allerede i 1999, og har siden da være i klubben i to perioder (han gikk ut av klubben i 2006-2009). I sin siste periode har han jobbet mye med utviklingen av unge spillere, og har også i flere år fungert som manager for reservelaget. Et Newcastle med flere unge talent på kanten til å bryte gjennom, vil med andre ord kunne dra god nytte av spillerutviklingen Beardsley er velkjent for.

Les også: Peter Beardsley tar over?

Trenerhistorie satt til side, det er på nåværende tidspunkt en annen erfaring som gjør Beardsley til mannen Newcastle bør satse på. For det er ingen tvil om Beardsley kjenner klubben, men han kjenner også spillet som pågår i gangene på St. James’ Park. Man kan like det eller ikke, men Beardsley er, kanskje mer enn noen annen i klubben, på Ashleys side. Han har tidligere kommet med utsagn som at “klubben er på riktig vei under Ashley” og at eieren fortjener ros for måten klubben forvaltes på. Det er et faktum at de to har en god tone og at Beardsley, med sine år i nord-øst, vet hvordan Ashley driver klubben, og vet også at økonomien kommer foran alt annet. Økonomisk er Pardew en av de lavest lønnede managerne i ligaen. Og hva vil passe vår businessmann bedre enn en intern forfremmelse av en “kompis” hvis man skal kunne fortsette å knipe igjen lønningsposen?

Les også: Gir Palace lov til å snakke med Pardew

Så hvorfor er dette en fordel for Newcastle? Man trenger ikke å se mange managere bakover i tid, for å vite at nettopp samarbeidet med eieren har vært det største problemet og som gang etter gang har ført til at managere har valgt å forlate klubben eller blitt sendt på dør. Kontinuitet var en mangelvare frem til Pardew signerte kontrakten som skulle binde ham til klubben i åtte år. Hadde det ikke vært for den, hadde heller ikke han vært i klubben frem til i dag, nettopp på grunn av konfliktene på bakrommet.

La det derfor ikke være tvil om nettopp dette – så lenge Ashley eier Newcastle, er Beardsley vår beste mann til å ta over som manager.

You must be logged in to post a comment Login