Den franske magikeren reddet poeng

Oppdatert: 03. September 2012

En meget tam kamp fra Newcastle sin side ble reddet inn av et drømmeskudd fra Ben Arfa. Sånn ellers er det mye å jobbe med.

Tiotè var fremdeles ikke tilgjengelig til kampen og Anita fortsatte sentralt med Cabaye. Bortsett fra dette var det ingen endringer fra laget som møtte Chelsea i forrige ligakamp.

BARE SOLEN SOM SKINTE I NEWCASTLE
På vår hjemmebane var det Aston Villa som turte og orket å stå høyt og gjorde at vi måtte slå langt. Dette mot et spisspar som ikke evnet å holde på ballen i duell med Villas midtstoppere, og da ble det vanskelig å etablere noe eget spill.
Første sjansen faller til Villa  som finner Bent på bakre stolpe, han får tatt ned ballen og  fyrt av et skudd med venstre, men Krul er fint med og tar en beinparade.
Like etter kommer det første målet, og det går ikke til hjemmelaget. Etter en corner er Bannen ledig på venstresiden og får slått upressa inn i feltet. Der har noen mistet Cieran Clark som umarkert header ballen i nettet. Villa er i ledelsen, og det er ikke helt urettferdig.

Nå får Newcastle litt mer trøkk i spillet og Taylor får en halvsjanse da han setter en ball like over etter et frispark fra Cabaye. Fem minutter senere kommer den største sjansen, og den faller til vår farligste spiss. Demba Ba drar seg fint fri på venstresiden like utenfor 16-meteren og får slått inn i feltet. Der venter vår andre senegaleser som skyter rett på Guzan (som har tatt plassen fra Given).
Det er Cisse som får den siste sjansen før pause også, da Anita chipper en ball inn i feltet og Cisse header like utenfor.
Verdt å nevne er at Simpson må av banen med skade før pause, inn kommer Bigirimana og Anita går ned på høyrebacken.

FRANSK KANON
Starten av omgangen er ikke positiv fra Newcastle sin side. Villa fortsetter å stå høyt og hjemmelaget makter ikke å spille de igjennom. Tross dette skaper ikke Villa det store, men det gjør ikke Newcastle heller. Ben Arfa begynner derimot å nærme seg, og header rett på Guzan etter 53 minutters spill. Det virker tidlig som om det er franskmannen som må gjøre det hvis et mål skal komme vår vei.
Og ut av ingenting kommer utligningen fra Ben Arfa. På 20-25 meter litt skrått fra mål drar han seg innover og starter å lade med høyrebeinet. Skuddet han avvikler er av det harde slaget og ballen suser opp i hjørnet til venstre for Guzan. Nok en magisk scoring fra Hatem.

Resten av kampen bærer preg av et hjemmelag som har mye ball og et bortelag som satser på kontringer. Ireland kommer nær scoring ti minutter før slutt da han får tatt ned ballen på 12 meter, mens hans forsøk på halv volley går utenfor.
Newcastle kommer seg ikke nær nok målet til bortelaget før de slår innlegg, og dette gjør at stopperne får en enkel jobb mot våre to senegalesere.
Etter 84 får Bent en god mulighet, men en god Bigirimana kaster seg ned og blokkerer.
Fem minutt på overtid får vi kampens siste sjanse. Cabaye skyter et frispark fra 25 meter, og treffer godt. Dessverre er Guzan med på notene og får slått ballen unna.

Det ender med et poeng. Et poeng bortelaget er mye mer fornøyd med enn hjemmelaget. Nå kommer en landslagspause, noe som er greit med noen av de småskadene vi har. Pardew må også jobbe knallhardt på treningsfeltet, for det vi viste i går på hjemmebane holder ikke.

KAMPFAKTA:
0-1 Clark 22 min
1-1 Ben Arfa 59 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE: Krul; Simpson (Bigirimana), Saylor, Colo, Santon; Ben Arfa, Anita, Cabaye, Jonas (Marveaux); Cissè, Ba (Obertan)

ASTON VILLA: Guzan; Lowton, Vlaar, Clark, Lichaj; Holman, Ireland, El Ahmadi (N`Zogbia), Bannan; Bent, Weimann (Agbonlahor)

You must be logged in to post a comment Login