Darlington – Newcastle 0-2

Oppdatert: 16. July 2011

Årets første treningskamp endte med en oppskriftsmessig 2-0 seier til Newcastle, men det som vil bli husket fra denne kampen er de bisarre scenene hvor Toon Army stormet banen etter at Sammy Ameobi hadde scoret kveldens andre mål.


Pangstart

Pardew valgte å starte kampen med flere av de etablerte spillerene. Joey Barton var dagens kaptein i Fabricio Coloccini sitt fravær, og verdt å nevne er også at Fraser Forster var tilbake mellom stengene i Newcastle drakt i kveld. Newcastle i sine oransje bortedrakter tok føringen fra start i kampen og fikk betalt allerede etter tre minutter. En pasning fra Alan Smith ble stusset videre av Leon Best, og fra kloss hold var det Joey Barton som fikk æren av å bli første målscorer for sesongen. Newcastle fortsatte å kjøre kampen ut omgangen, anført av en tidvis god Hatem Ben Arfa som spilte i en hengende spissrolle bak Leon Best. Imidlertid var det et lite skår i gleden etter å endelig være igang igjen – ut med skade måtte både Danny Guthrie og Shane Ferguson. Ifølge rapporter i kveld så vil begge gå glipp av treningsleiren i USA, mens det også er nevnt at Ferguson ble tatt med til røntgen etter kampen. Inn for Guthrie kom debutant Yohan Cabaye etter 11 minutter, mens Ferguson ble byttet ut med Ryan Taylor i pausen. Stillingen til pause ble 1-0.

Kaos

Andre omgang fortsatte med Newcastle-initiativ og Sammy Ameobi kom inn for Haris Vuckic etter snaue ti minutter spilt. Utrolig nok skulle det vise seg å være roten til et meget spesielt scenario. Iløpet av yngstemann-Ameobi sine første minutter på banen ble det sunget “…If Sammy scores, we´re on the pitch”, og noen minutter skjedde nettopp det. Fra omlag 16 meter satte Sammy Ameobi inn sin første scoring for førstelaget med venstrebeinet, og var det noen som tvilte på om Toon Army pleier å holde ord? I feiringen av målet stormer flere hundre tilskuere ut på banen og det utarter seg etterhvert til et kjempekaos. Flere av Darlington sine supportere følte også for å bli med inn i mølja, og dermed brøt det ut lettere knuffing og bråk. En sikkerhetsvakt på stadion ble rapportert slått til av en Darlington supporter, og dommeren sendte lagene i garderoben. Alan Smith og Joey Barton tok ansvar for å roe gemyttene blant supporterne, også Alan Pardew og John Carver skal ha vært borte hos fansen for å få orden. Etter ca. 10 minutters opphold ble kampen sparket igang igjen, men det ble etter rapportene noe dødt over det hele. Pardew valgte også å foreta en rekke bytter mot tampen, og det ebbet altså ut i en 2-0 seier til Newcastle. Selv om det var noe positivt å hente på banen, så ødelegger slike scener en god treningsøkt for gutta som reiser til USA allerede på søndag.

Kampfakta

LAGET: Fraser Forster; Danny Simpson (James Tavernier 72), Mike Williamson (Jeff Henderson 84),Steven Taylor (Paul Dummett 72), Shane Ferguson (Ryan Taylor 46); Danny Guthrie (Yohan Cabaye 12, Ryan Donaldson 79), Alan Smith (Dan Gosling 60); Joey Barton (Mehdi Abeid 69), Hatem Ben Arfa (Michael Richardson 75), Haris Vuckic (Sammy Ameobi 53); Leon Best (Nile Ranger 65)

MÅL: Barton 3, Sa. Ameobi 55

PS! Newcastle hadde med seg hele 6000 fans nedover til Darlington.

You must be logged in to post a comment Login