Dan Ashworth

Dan Ashworth – hvem er han?

Oppdatert: 03. June 2022

Det har vært mye snakk om Dan Ashworth og Newcastle de siste månedene, og nå har klubben bekreftet ansettelsen av den høyt aktede engelskmannen, i rollen som sportsdirektør. Selv om det er avhengig av en godkjenning fra Premier League, er denne ansettelsen å anse som bankers.

 

Spillerkarrieren til Ashworth er ikke mye å skryte av. Han var en del av akademiet til Norwich City i ungdommen, men slo aldri igjennom hos kanarifuglene. Noen non-league klubber før og etter et lite treneropphold i USA er fasiten, men det er jobben utenfor banen han er mest kjent for.
Han la opp i en alder av 29, og ble ansatt som academy director hos Peterborough United.
Det ble et kort opphold, da han i 2001 tok på seg en direktørrolle i Cambridge United.
Verdt å nevne er det også at han i 5 år var ansatt som sportsdirektør og teknisk direktør i West Brom.

Mellom 2012 og 2018 var han ansatt hos det engelske fotballforbundet, som «FA director of elite development». Der var han med å skape det som kalles «England DNA», en utviklingsplan som har som mål om å skape «vinnende seniorlag for både menn og kvinner».

Det blir veldig spennende å se hvordan Newcastle blir formet i tiden fremover, og der kommer Dan Ashworth til å spille en stor rolle. Han gjorde en meget god jobb for Brighton, og skal ta på seg lignende rolle i Newcastle United. Selv om tittelen er litt annerledes.

Her er et intervju gjort med han høsten 2019, hvor han forklarer litt hva slags rolle han har, og hva det innebærer.

You must be logged in to post a comment Login