Daglig leder Lee Charnley om fremtiden

Oppdatert: 21. January 2015

Det er i et intervju med Chronicle Live at Charnley velger og åpne opp angående mange ubesvarte spørsmål som supporterne lurer på. TAN gir deg her en kjapp oversikt over spørsmålene som ble stilt og besvart. Les videre for å se hvordan den nye hovedtreneren sin rolle vil bli, når det forventes at en avgjørelse kan bli tatt og hvordan forhåpningene er i forhold til januarvinduet.

Hvorfor tar det så lang tid å bestemme seg over en ny trener?

Det er få som ikke tror dette, men Crystal Palace sin henvendelse kom som en overraskelse på oss. Vi forventet det ikke, og vi hadde dermed ikke en liste med kandidater klar når Pardew forlot oss. At han dro på dette tidspunktet var uforventet.

Gjennom de vanskelige tidene var vårt fokus på å støtte Alan. Jeg håper at folk nå innser at når vi føler vi har den riktige personen i den stillingen så er vårt fokus på å støtte den personen gjennom tøffe perioder. Alt sammen vil aldri være perfekt, men vi tror at som en organisasjon så er en av våre styrker måten vi reagerer og støtter personer som går gjennom en vanskelig tid. Majoriteten av dette er privat og bak lukkede dører noe som etter min mening er sånn det skal være.

Jeg aksepterer at folk sier at posisjonen vi nå befinner oss i ikke er ideelt, men jeg understreker at Pardew sin avgang kom som en overraskelse. Vi skilte lag med Alan med en god tone og jeg kan gjenta det jeg sa når han forlot oss, at vi har forbedret oss betraktelig som en klubb de siste 4 årene, noe Alan har spilt en stor rolle i og som jeg takker han for.

Har det vært interesse i rollen som hovedtrener?

Vi har hatt rundt 80 søknader fra folk som er interessert i rollen. Det er et godt antall individer som har forskjellige kvaliteter, erfaringer og styrker – noen som er villig og tilgjengelig umiddelbart, noen ikke før sommeren.

Dette er en prosess lik den jeg ville gjort om jeg hadde søkt etter en annen viktig stilling. Det er ikke sånn at noen får jobben fordi han er en venn av en venn, eller at han kjenner noen riktige personer. Det er en strukturert prosess som jeg tror til slutt vil gi oss den beste personen for jobben.

Når vi sendte ut en pressemelding i forbindelse med Alan sin avgang valgte vi ordene våre med omhu. Vi ser etter en hovedtrener, dette vil bli hans rolle, og vi beveger oss vekk fra den tradisjonelle manageren.

Kan du forklare hva du mener med hovedtrener?

Vår generelle strategi og struktur vil ikke endre seg. Vi leter etter en som vil jobben innenfor våre rammer og er villig til å jobbe sammen med oss og på den måten vi opererer på. Den tradisjonelle engelske manageren som vil ha full kontroll er ikke hva jeg leter etter, da denne ikke passer inn i vår strategi eller struktur.

Dette er ikke noe nytt, men en ny definisjon av den rollen Pardew hadde. Det betyr større klarhet for den som får jobben, i forhold til hva de kan gjøre, hvilken rolle de har og hva de kan snakke med media om.

På den måten kan alle – spillere, supportere og media – ha en tydligere oppfattelse på rollen hans som hovedtrener. Han vil ikke ha siste ord angående kjøp og salg av spillere, og vil ikke være involvert i alle aspekter rundt klubben. Hans jobb er å trene spillerne, det vil si å implementere og overse en filosofi som går fra førstelaget og ned til spillerakademiet.

Hva vil han kunne si angående transfers?

Den nye hovedtreneren må oppdatere oss på hvilken spillestil han har, hvilken filosofi han har og hva han ser etter i et lag for det tilpasser vi oss når det gjelder spillerrekruttering. Hovedtreneren velger laget som spiller, vi blander oss ikke inn i det. Hvis alt fungerer optimalt så er det ikke noe poeng for oss å kjøpe en spiller som ikke blir brukt, og vi får ikke det beste ut av vår investering.

Så han vil ha noe å si angående transfers. Men har han siste og avgjørende ord? Nei. Der ligger forskjellen.

Vi vil ha noen som ser det store bilder fordi mitt syn vil alltid være langsiktig. Jeg ser alltid lengre frem enn det neste overgangsvinduet, hva vil skje i vinduet etter det? Er det bedre alternativer hvis vi venter 3-4 måneder i forhold til akkurat nå? Vi prøver å finne en balanse med en hovedtrener som stoler på oss. Hvis vi sier at han ikke kan få det han vil nå, men må vente til sommeren så trenger vi en som sier “OK” og stoler på oss til å gjøre det. Det samme gjelder hvis han mister en verdifull spiller så må han stole på oss til å skaffe en erstatter.

Vi vil gjøre ting bedre og forbedre oss, men noen ganger så er ikke tidsperspektivet riktig. Hans krav kan kanskje være kortsiktige, men noen ganger vil vi heller vente fordi vi kan få til bedre alternativer og med en bedre verdi. Mellom meg, hovedtreneren og Graham Carr er det et forhold som må utvikle seg over tid. Hovedtreneren må ha tillit og tro på det vi gjør.

Er dette enda en langtiddsansettelse?

Vi ser på dette som en langsiktig beslutning. Vi har flere alternativer: selvfølgelig er min preferanse å prøve og finne noen som vi kan ta inn noe. Samtidig, fordi det er en langsiktig avgjørelse, så er vi villig til å vente til sommeren hvis vi mener det er det riktige ansettelsen fremfor å gå for noen som ikke passer inn. Jeg innser at dette ikke nødvendig er en populær avgjørelse, men for meg er det en fornuftig håndtering. Det handler om det langsiktige og sørge for at vi ansetter den riktige hovedtreneren.

Hvor nærme er dere en avgjørelse?

Vi håper at innen slutten av denne uken er vi nærmere en indikasjon på hvor vi er. Det er mange forskjellige kandidater. Det er noen som virkelig ikke kan komme nå, enten for personlige eller kontraktsmessige grunner. Og så har du de som kan enten fordi de har klausuler i kontraten sin eller er uten jobb akkurat nå.

Hva jeg har gjort så langt er å gå gjennom kandidatene, med hjelp fra Graham Carr, og virkelig har evaluert alternativene. Jeg trengte å gjøre de individene klar over rollen som eventuelt venter den, hva som er forventet av de, at de forstår presset som kommer med denne rollen og at jeg forstår filosofien deres og hvilken kultur de vil skape og utvikle her.

Hvilken type kandidater ser dere etter?

Jeg vet at individet som kommer vil være den best passende for rollen. Først og fremst må han være en god trener og med kvalfikasjoner som viser at de kan utvikle spillere og gir unge spillere sjanser.

For meg så er spillestil viktig. Hvordan de håndterer seg er også viktig fordi hovedtreneren vil være en viktig del i hvordan klubben blir oppfattet gjennom hans oppførsel på og utenfor gresset.

Hva vil skje i januarvinduet?

Jeg kan si at de greiene Gary Lineker tweetet om at vi ikke har ansatt en trener enda fordi da slipper vi å signere noen i januar ikke er korrekte. Utsetter vi det for å “komme oss gjennom” januarvinduet? Absolutt ikke.

Januarvinduet er ikke et vindu vi forventer å være veldig aktive i. Delvis fordi vi gjorde en del overganger i sommer, og også fordi janaur er et vanskelig marked å operere i. Det er veldig få alternativer hvor en klubb kan oppnå den kvaliteten man trenger i forhold til verdi. Det er også ofte en grunn til at en spiller er tilgjengelig i janaur.

Vi var tvunget til å handle flere spillere i januar for noen år siden grunnet posisjonen vår i ligaen og noen av de overgangene bli fremdeles nedbetalt gjennom sommeren. Generelt sett så er ikke januar et attraktivt vindu. Et annet viktig punkt er at vi kan bare registrere 25 spillere for Premier League – og akkurat nå har vi 25 spillere.

Vil dere selge noen?

Jeg ville aldri utelukke salg av noen fordi det verste jeg kan gjøre er å love noe og ikke levere. Så jeg vil aldri høre meg si aldri, men jeg kan si vi er vanskelige selgere. Vi gjør det vanskelig for klubber å kjøpe spillerne våre, fordi vi putter de på lange kontrakter. Vi er ikke enkle selgere, til tross for hva folk tror.

Per dags dato kan jeg ikke forestille meg at noen av spillerne vi vil holde på forsvinner.

Angående måten klubben kommuniserer på:

Vi trenger å finne en bedre måte å kommunisere på. Vårt syn var at Alan var den som ledet i front og som tok alle spørsmålene relatert til klubben. Han var dermed, noen ganger, i en vanskelig posisjon hvor han svarte på spørsmål hvor han antakeligvis ikke var den mest passende personen til å svare.

Det blir derfor nye muligheter når en hovedtrener kommer inn. Det blir større klarhet i rollefordelingen. Han snakker om laguttak og kampene, og vi trenger å forbedre oss på måten vi kommuniserer med fansen og media på.

Har rollen til Graham Carr endret seg?

Fotballmessig sier vi på det som en triangel. Det er meg, hovedtreneren og Graham. Hans rolle vil ikke bli endret. I henhold til jakten på en ny hovedtrener vil han bli veldig viktig, og vil hjelpe meg med hans kunnskap, feedback og kontakter til å gi meg bakgrunnsinformasjon på de folkene vi snakker med. Selvfølgelig vil han være en viktig del med det vi holder på med i forhold til å bevege oss fremover, og hans forhold med hovedtreneren er noe som må være veldig bra.

 

You must be logged in to post a comment Login