Crystal Palace v Newcastle 0-3

Oppdatert: 21. December 2013

Det ble en vellykket tur til hovedstaden for Pardews menn da de seiret på Selhurst Park i ettermiddag.

Kampens første scoring kom i det 24. minutt da Sissoko rev seg løs på høyresiden og la ballen til rette for Yohan Cabaye, som stod klar til å sende bortelaget i føringen med sin følsomme høyrefot. Ballen gikk via en Crystal Palace-forsvarer og skiftet retning, og etterlot Speroni uten mulighet til å reagere.

I det 37. minutt slo en livlig Debuchy ballen inn i boksen fra høyrekanten, og i feltet ventet Daniel Gabbidon som ikke kunne gjøre annet enn å eskortere den videre i mål, da han skled fram for å avverge gjestene fra å gjøre 2-0.

Og kampens siste scoring kom i det 85. minutt da Shola ble brakt ned av Parr og fikk straffespark. Med ingen Cabaye på banen, gjorde Hatem Ben Arfa seg klar fra krittmerket og banket den i nota, via Speronis sleipe hender.

Het Hatem
Kampen var så å si ferdig etter de første førtifem. Newcastle var komfortable og ledet med to mål og framtrådte med stor selvtillit. I lange perioder eide de sorte og hvite ballen.

Anita og Tioté arbeidet som helter i midten av banen, og høyrekanten, bestående av Debuchy og Sissoko, var fremragende og utgjorde en stor trussel. Såpass mye at norske Jonathan Parr ble introdusert av Tony Pulis etter hvilen, for å demme opp den frie passasjen.

Parr skulle uheldigvis havne i begivenhetenes sentrum da han fem minutter før full tid ga dommer Neil Swarbrick ingen annen mulighet enn å peke på ellevemetersmerket.

Hatem Ben Arfa hadde blitt byttet inn rett før kampen rundet 80 minutter og var særdeles vanskelig å hanskes med for slitne Crystal Palace-bein i bakre rekker.

Umiddelbart skapte han en mulighet for Gouffran da han dro av to motstandere og avleverte kula til sin franske kollega på rundt seksten meter. Ballen smalt i kryss-stangen, til lettelse for Speroni i vertenes bur.

Enda en gang skulle Ben Arfa skape en stor sjanse for laget fra nordøst. Shola Ameobi var ikke rask nok i avtrekkeren, og ballen forsvant forbi alle og ut i intet.

Belønningen for den franske magikeren kom altså fem minutter før full tid da han fikk æren av å punktere kampen med et hardt tilslag på ballen på et straffespark anskaffet av en annen innbytter, Shola Ameobi. Kula endte bak Crystal Palace-målvakten, som fikk en hånd på den, men den var rett og slett for hard og sannsynligvis litt sleip etter all regnværet i London i ettermiddag.

Stoke og Arsenal avgjørende
Pardew sier i pressesonen etter kampen at han ikke kan huske en mer overbevisende lagseier enn denne og at laget besatt store kvaliteter med enkeltspillere i særklasse.

“Vi var komfortable fra avspark. Vi hadde eksepsjonelt gode spillere på banen i dag.”

Magpies har flyt for øyeblikket, og det gode spillet fører til luksusproblemer for trener-teamet.

Lagets solide prestasjoner holder Jonas og Steven Taylor utenfor troppen. Dette er en situasjon som man sjeldent har opplevd, men det gagner definitivt kampen om deltakelse i europacup.

For oss blir det en liten klisjé. Det handler om her og nå.

På spørsmål om det er realistisk å tro at laget kan oppnå en plassering innen topp seks, svarer den tidligere Southampton-treneren:

“For oss blir det en liten klisjé. Det handler om her og nå. Dersom vi slår Stoke, vil Arsenal plutselig føle et ubehag.”

Pardew har god grunn til å se fram mot juleprogrammet, med den gode formen laget viser om dagen. Han er tydelig fornøyd med tingenes tilstand og avslutter seansen med en melding til fansen.

“Jeg har en beskjed til fansen: Jeg ønsker dem en god jul, og jeg er sikker på at de gleder seg til andre juledag!”

26. desember tar nemlig Newcastle imot Stoke på St. James’ Park, og tre dager senere er det duket for toppoppgjør når The Gunners, i likhet med Mark Hughes’ menn, tar turen til Tyneside.

You must be logged in to post a comment Login