Colback på landslaget

Oppdatert: 29. August 2014

Jack Colback kan få sin landslagsdebut under treningskampen mot Norge på Wembley.

Etter bare to måneder som Newcastle-spiller kan Jack Colback få sin England-debut. Til tross for den ynkelige poengfangsten har 24-åringen imponert under sesongens to første Premier League-kamper. Roy Hodgson har derfor funnet plass til han i troppen som møter Norge (3. september) og Sveits (8. september). I begrunnelsen for uttaket poengterte landslagssjefen at midtbanespilleren kan være det landslaget trenger nå som Frank Lampard, Steven Gerrard og Michael Carrick er ute av bildet. I tillegg beskrev Hodgson han som “den rødhårede Pirlo” – et navn som allerede har blitt svært populært på sosiale medier.

– Glasuren på kaken

I et intervju med Newcastles offisielle nettside kom Colbacks tanker om landslagsplassen tydelig frem: “Det er et nytt stolt øyeblikk for meg og familien min. Fotballkarrièren går veldig bra for tiden, og dette er glasuren på kaken etter overgangen hit.

SILKEFOT: Jack Colbacks gode prestasjoner har sendt han inn i landslagsvarmen.

SILKEFOT: Jack Colbacks gode prestasjoner har sendt han inn i landslagsvarmen.

Etter bare én kamp for aldersbestemte landslag kom uttaket som en stor overraskelse for den tidligere Sunderland-spilleren. Videre i intervjuet forklarer han hvordan det var å motta beskjeden: “Jeg var på treningssenteret da Tony (Toward, lagadministrator, red.anm) kom inn og sa at han hadde fått papirene som beviste at jeg var tatt ut. Hadde det vært noen andre, så hadde jeg ikke trodd det […] For å være ærlig så har jeg ikke tenkt noe særlig på det før i dag. Jeg har aldri vært involvert der før, heller ikke noe særlig som gutt, og noen ganger kan det være vanskelig å komme inn når du ikke er i systemet.”

Fornøyd manager

Også Alan Pardew var fornøyd med sommersigneringens plass på landslaget. Til lagets hjemmeside sa manageren følgende: “Det kom mye raskere enn jeg hadde trodd, men han har spilt veldig bra i oppkjøringen, så timingen er bra fordi han er klar. Jeg mener han er en strålende spiller. Sist vi vant et verdensmesterskap hadde vi en rødhåret spiller i Alan Ball, og nå har vi enda en. Det er på tide.

Videre la Pardew til at han håper Colback får spilletid, og at det er viktig for regionen å se spillere fra nordøst-England på landslaget.

Flere landslagsspillere

I tillegg til Colback skal sju andre Newcastle-spillere representere sine respektive land i løpet av de kommende ukene.

Moussa Sissoko og Rémy Cabella er begge tatt ut på det franske landslaget som skal møte Spania (4. september) og Serbia (7. september). Frankrike er, som vertsnasjon for det kommende europamesterskapet, allerede kvalifisert. Begge kampene er derfor treningskamper. De tidligere Newcastle-spillerne Yohan Cabaye, Mahieu Debuchy og Loïc Rémy er også blant Didier Deschamps’ utvalgte.

Tidligere denne måneden offentliggjorde Guus Hiddink sin første tropp som sjef for det nederlandske landslaget. Blant de heldige var både Tim Krul og Daryl Janmaat. Nederland møter Italia til treningskamp (4. september), før EM-kvalifiseringen starter i Tsjekkia (9. september).

RUTINERTE: Det er ikke første gang Tim Krul og Daryl Janmaat er på landslaget sammen.

RUTINERTE: Det er ikke første gang Tim Krul og Daryl Janmaat er på landslaget sammen.

Yngst av de landslagsuttatte skjærene er Paul Dummett. 22-åringen har startet begge ligakampene så langt i årets sesong, og sammen med blant andre Aaron Ramsey og Gareth Bale skal han forsøke å ta Wales til EM. Kvalifiseringen starter mot Andorra (9. september).

Den siste Newcastle-spilleren som skal kjempe for sitt lands plass i europamesterskapet er Rob Elliot. Reservekeeperen landslagsdebuterte i begynnelsen av juni, og manager Martin O’Neill var tydelig fornøyd med det han så. Irland møter Oman (3. september) i generalprøven, mens Georgia venter i kvalifiseringens første runde (7. september).

Også til Afrikamesterskapet skal det spilles kvalifisering de kommende ukene, og i Elfenbenskystens tropp finner vi Cheick Tioté. Kvalifiseringens to første kamper spilles mot Sierra Leone (5. september) og Kamerun (10. september).

Newcastles er for øvrig også representert på Englands aldersbestemte landslag. Jamaal Lascelles og Rolando Aarons er nemlig tatt ut til henholdsvis U21- og U20-laget. Den lovende keeperen Paul Woolston debuterte for U17-laget torsdag.

You must be logged in to post a comment Login