Tiote: Jeg ønsker å dra

Oppdatert: 01. October 2014

Newcastles ivorianske beist Cheik Tiote har i dag hintet om en mulig exit fra klubben ved neste overgangsvindu.

Afrikaneren var tidligere i sommer linket til Arsenal og Lokomotiv Moskva, og har nå innrømmet at det kan være på tide å søke nye utfordinger. Dette melder flere britiske medier.

Lokalavisen The Chronicle var først ute i August for å melde at Toite var urolig på Tyneside, men spekulasjonene døde ut etter overgangsvinduet. Denne gangen er det ivorianske medier Toite har vært i kontakt med der han har sagt rett ut: “- I want to leave. I’ve spent four years with Newcastle. I think I have reached a stage where it’s maybe time to look elsewhere for a new challenge.”

Arsenal neste?

Han skal likevel forsøke å berolige supportere ved å understreke at han ønsker å ha fullt fokus på klubben så lenge han er under kontrakt. “I will focus on upcoming games and let’s see what happens between now and December.”

Siden afrikaneren tidligere har sagt at han ikke ønsker seg til Russland, er Arsenal en klubb som er hyppig nevnt i diskusjonene rundt spillerens neste arbeidsgiver. Han vil isåfall slå følge med Mathieu Debuchy, som tok turen til London i sommer.

Fansen klandrer ikke Tiote

Manager Alan Pardew har tidligere innrømmet at Tiote kan være en av spillerne som velger å forlate klubben, men poengterte også at han ønsker å beholde sine beste spillere.   “You need big players like Cheick and Colo at this club and it’s important for their stature to underline that fact at times.” fortalte Pardew.

I en spørreundersøkelse utført av the Chronicle mener 84% av de spurte at de ikke klandrer Tiote for å velge  å forlate klubben.

Skulle Tiote velge å forlate klubben, vil det være et hardt slag. Ivorianen er blant klubbens aller beste spillere, og har til tider glitret i trøya.

You must be logged in to post a comment Login