Bittert poengtap

Oppdatert: 16. January 2011

Nok en gang var det duket for lokaloppgjør, en kamp mellom to lag på øvre halvdel av tabellen. Newcastle styrte mot tre poeng, men på overtid røyk det.

Begge lag sleit med skader og suspensjoner til kampen. Sunderland var uten blant annet Welbeck og Cattermole, mens Newcastle måtte klare seg uten både Carroll og Tiote.

NÆR DRØMMESTART
Newcastle tok tidlig tak i kampen, og allerede etter tre minutter kunne Ameobi gitt bortelaget en drømmestart. Barton leverer en verdensklassepasning med utsiden av foten og sender Ameobi alene med keeper. Ameobi bredsider ballen like utenfor stolpen til Gordon, og Sunderland slipper med skrekken.
Like etter går Sunderland i angrep og Bent lurer offsidefellen. Coloccini kommer seg hjem, men blir lett lurt på en skuddfinte. Bent leverer en dårlig avslutning som gjør at Harper redder skuddet med sitt høyreben.
Coloccini får den neste store sjansen. Etter en corner faller ballen ned til Coloccini som på direkten avfyrer et skudd i retning mål, Sunderland har derimot gjort hjemmeleksen sin ved å ha en mann ved stolpen, og redder dermed på streken.

Kampen bar preg av mange tøffe dueller, og ikke overraskende med Smith i hovedrollen. Bramble og Smith havner i tottene til hverandre etter en tøff takling av sistnevnte, men begge spillerne slipper kortet. Smith må etter 35 minutter forlate banen med skade, inn kommer Guthrie.

Like før pause får Ameobi omgangens siste sjanse da han header like over etter en corner fra Barton.

CHICKEN-DANCE
Newcastle tar intiativ også i starten av andre omgang, og etter 52 minutter får Newcastle lønn for strevet. En corner fra Barton treffer Ameobi som header ned til Kevin Nolan, men ryggen mot mål hælsparker han ballen bak en sjanseløs Gordon.

Etter dette blir det ikke skapt de største sjansene. Newcastle er så klart fornøyd med ledelsen, mens Sunderland prøver å skape store sjanser uten å greie dette. Verdt å nevne er at Gosling får sin debut for Newcastle med sitt innbytte like før slutt.

Det blir lagt til hele fem minutter, og disse minuttene blir skjebnesvangre. Sunderland skaper et stort press mot bortelaget, og får til slutt uttelling. Et skudd fra Bardsley blir reddet av Harper, men blir slått rett i en heldig Gyan. Ballen daler i bue inn i nettet og Sunderland tar med seg et litt heldig poeng hjemme mot Newcastle.

KAMPFAKTA:

  • 0-1 Nolan 52 min
  • 1-1 Gyan 94 min

LAGOPPSTILLING:
SUNDERLAND:  Gordon, Onuoha (Zenden), Bramble, Ferdinand, Bardsley, Elmohamady (Colback), Henderson, Richardson, Malbranque, Gyan, Bent

NEWCASTLE UNITED:  Harper, Simpson, Coloccini, Williamson, Jose Enrique, Barton, Nolan, Smith (Guthrie), Gutierrez (Gosling), Best (Løvenkrands), Ameobi

SPILLERRATING:
Harper 6
God redning i første omgang, uheldig ved Sunderland sitt mål.
Simpson 6
God kontroll på høyresiden.
Williamson 7
God til å bryte foran, og ufarliggjør Sunderland sine gode spisser.
Coloccini 8
Viser eminent teknikk og veldig god til å sende pasninger gjennom midtbaneleddet til Sunderland.
Enrique 7
Full kontroll på sin side. Også brukbare raid fremover samt gode pasninger.
Barton 8
Gode dødballer og gode oppspill. Den største kreative kraften på vår midtbane.
Nolan 7
Mer involvert enn på lenge sentralt. Livsfarlig i boksen
Smith 6
Viser herlig innsats og guts den halvtimen han spiller.
Guthrie 6
Starter med noen dårlige pasninger, men spiller seg opp.
Jonas 6
Kommer seg til crosser, men for dårlig kvalitet. Bør utfordre mer.
Ameobi 8
Vinner nesten alt av dueller mot Bramble. Veldig god til å holde på ballen.
Best 5
En liten nedtur etter West Ham-kampen, men skulle bare mangle. Blir litt for veik og treig i sine involveringer.

Diskuter kampen i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login