Best og Guthrie tilbake mot ulvene

Oppdatert: 28. March 2011

Både Leon Best og Danny Guthrie er høyst trolig tilbake i startoppsillingen mot Wolves på lørdag, melder engelske medier i dag. Målkåte Best er i ferd med å riste av seg en ankelskade, for å gi Alan Pardew sårt tiltrengt “firepower” på topp, mens Guthrie trolig blir kalt på for å erstatte Cheick Tiote på den sentrale midtbanen.

Landslagspausen er så godt som over, spillerne begynner å returnere til klubbens treningsfelt, og Newcastle er sakte, men sikkert i ferd med å gjøre seg klar til den uhyre viktige kampen mot Wolverhampton førstkommende lørdag. I den kampen bør de sorte og hvite så definitivt sørge for at alle tre poengene blir igjen på St. James’ Park. Og med Leon Best tilbake håper manager Alan Pardew at laget hans skal få til det de ikke var i stand til mot Stoke i forrige kamp, nemlig å skape trøbbel for motstanderens keeper. Mot Stoke hadde Newcastle perioder de satte hjemmelaget under sterkt press, og så delvis ut som det beste laget. Men de maktet ikke å gi motstanderens keeper noe å bryne seg på. De maktet ikke å utfordre på mål. Og det er der Best skal komme til nytte.

Likevel er det et lite uromoment som henger i luften. Leon Best måtte stå over helgens landskamper på grunn av ankelskaden, og spørsmålet er om han blir frisk tidsnok og vil være i god nok form til å utgjøre den helt store forskjellen. Men Pardew er optimistisk, og skryter av mannen veldig mange ikke trodde var god nok for bare noen måneder siden.

– Vi har stor tro på at Leon blir frisk til helgen. Han har fått en sprøyte, og det handler bare om å la det roe seg ned. De internasjonale kampene var nok i tidligeste laget, men vi er nokså sikre på at han blir frisk mot Wolves. Det er en viktig kamp for oss. Vi savnet han mot Stoke, det kunne du se på det offensive spillet vårt til tider. Vi hadde perioder da vi satte dem under press og så ut som det beste laget, selv om det ikke reflekteres i sluttresultatet, men vi maktet ikke å utfordre keeperen deres. Leon har scoret en del mål for oss i det siste, og han har vært en viktig spiller. Han gir oss en dimensjon i motstanderens straffefelt, som vi kanskje ikke hadde mot Stoke.

Men det er ikke bare Best som er spilleklar til Wolves-kampen. Denny Guthrie ser ut til å være mannen Pardew setter sin lit til når Tiote soner karantene. Guthrie har ikke startet siden tapet for Fulham i februar, og vikarierte for Tiote senest når han sonet karantene for rødkortet mot Stevange i FA-cupen. Og Pardew er ikke sen om å skryte av unggutten.

– Vi har hatt våre skadeproblemer siden jeg ble manager, og spesielt gjelder det en så viktig spiller som Jose Enrique, som er tvilsom mot Stoke. Men de som har kommet inn i deres sted har gjort det fantastisk. Spillere som Danny Guthrie og Shane Ferguson har gjort sine saker bra, og jeg kan trenge dem igjen senere.

Det er aldri en fordel å miste sentrale spillere på grunn av skader og supsensjoner, men håpet er at Danny Guthrie skal kunne gjøre en godkjent jobb som sittende midtbanespiller mot Wolves, som ikke er noe spesielt godt bortelag, og som også må klare seg uten sin fremste målscorer. Men sikker kan en aldri være, og det ligger helt klart en del press på skuldrene til unge Guthrie på lørdag, i Tiotes fravær. Og skulle det være så ille at også Jose Enrique må kaste inn håndkle, så er det en viss trygghet i å vite at Shane Ferguson var en av lagets beste mot Stoke.

You must be logged in to post a comment Login