Ben Arfa i form da Newcastle vant

Oppdatert: 16. September 2013

Etter en skuffende landlagspause sett med norske øyne var det endelig duket for en helg med Premier League igjen. Newcastle tok turen til Birmingham for å møte Aston Villa til en vanskelig bortekamp. Gledelig var det å se at Yohan Cabaye var tilbake i startoppstillingen. Tilbake var også Steven Taylor etter suspensjon, men måtte finne seg en plass på benken.


Et offensivt Newcastle-lag fra start 

Det var noe overraskende vi skulle få være vitne til i denne kampen. Som oftest har vi vært vant til at motstanderlaget tar initiativ i kampen og legger press på Newcastle, som kanskje var forventet denne gang også. Men her hadde det tydeligvis skjedd noe under landslagspausen. Newcastle åpnet friskt, tok tak i kampen og presset Villa bakover – på bortebane. Allerede etter 7 minutter kunne Newcastle fått straffe i det Remy danset seg inn i Villas 16-meter, men falt noe lett i duellen. Dommeren gjorde korrekt med å bare vinke han opp igjen. Newcastle fortsatte å ha ballen mye selv om ikke de helt store sjansene ble skapt. I det 17. minutt viste Remy glimt av hva som bor i han da han kjempet seg forbi høyrebacken til Villa og la inn til Cisse i feltet. I duell med en forsvarer klarte Cisse å bomme på ballen, men heldigvis havnet den hos en umarkert Ben Arfa som gjorde ingen feil. Fortjent ledelse til gjestene. Godt forarbeid av Remy. Herlige jubelscener å se etter scoringen.

Etter hvert i omgangen så dabbet Newcastle av i kjent stil, og lot dermed Aston Villa ta over styringen. Guttene viste godt forsvarsspill og lot ikke Aston Villa komme til sjanser. Nærmeste Villa var en scoring kom etter et innlegg fra høyre som Krul fistet rett til en Villa-spiller, men avslutningen fra skrått hold ble for dårlig. Kan nevnes at vi hadde god sikring på streken. På overtid fikk Cabaye sjansen til å putte sitt 1. mål for sesongen da han ble spilt gjennom innenfor hjørnet av 16-meteren av Sissoko. Han tok med seg ballen litt innover og avsluttet, men dessverre gikk ballen 1 meter til side for målet. Man kan jo spørre om kanskje en pasning inn i feltet ville vært bedre siden Ben Arfa sto alene der. Mer skjedde ikke i omgangen og Newcastle tuslet i garderoben med en fortjent ledelse til pause.

Kontrollerte seieren i havn 

Etter hvilen gikk hjemmelaget ut offensivt til verks og satte bortelaget under hardt press. For dere som husker, skjedde akkurat det samme sist gang lagene møttes på Villa Park. Må selv innrømme at jeg kjente frykten komme da jeg så at Newcastle ble trykket tilbake. Det kunne blitt farlig etter 52 minutter da Aston Villa angrep på venstresiden sin. Venstreback Luna fikk til slutt ballen i god posisjon innenfor 16-meteren, men istedenfor å sende i vei et skudd på mål, så sendte han avgårde et hardt innlegg som endte i intet. Noen minutter senere fikk Agbonlahor alle tiders sjanse til å utligne. Weimann dro seg fri på høyrekanten og slo et lavt innlegg mellom keeper og forsvaret der Agbonlahor ventet. Merkelig nok klarer han å sette ballen utenfor målet. Der skulle det stått 1-1. Kampen begynte å svinge nå. Et hjemmelag som jaktet utligning og et bortelag som kjørte kontringer. Etter 59 miutter kontret bortelaget og kom 3 mot 3. Cisse fikk ballen ute på venstresiden og slo inn i retning mot Remy. Dessverre strekker Vlaar ut en fot og rekker akkurat å stoppe pasningen før den når Remy. Nære på, men godt forsvarsspill av den nederlandske midtstopperen. Ny sjanse kort tid etter regissert Ben Arfa, som strutter av selvtillit om dagen. Som i kampen mot Fulham dro han seg inn i banen fra høyre og sendte i vei en kanon. Guzan måtte ut i full strekk for å avberge nok en scoring til Ben Arfa.

Kampens første bytte står bortelaget for. Etter 63 spilte minutter takket en litt kamprusten Remy for seg og inn entret Gouffran. Hjemmelaget tok mer over nå og skaffet seg en corner etter 67 minutter. Corneren ble slått og plutselig sto 3 Villa-spillere alene og kjempet om ballen, i tillegg gikk Krul ut og feilberegnet totalt. Kampen om ballen vant Benteke som scoret sitt 4. ligamål for sesongen. Utligningen var dermed et faktum.

Vi kan godt si at vi er heldig som har Ben Arfa på laget vårt. Tok ikke lang tid etter utligningen før han skulle vise seg å være gull verdt. Som tidligere dro han seg inn fra høyre og sendte i vei en markkryer mot lengste stolpe. Igjen måtte Guzan ut i full strekk og reddet skuddet. Returen havnet hos Gouffran som iskaldt kunne bredside inn ballen fra rundt 11 meter. Bra avslutning av franskmannen der.

Resten av kampen kontrollerer Magpies og tar en fortjent og viktig borteseier. Man of the match er vi nok alle enige om at er Hatem Ben Arfa. En kjempekamp av vår nummer 10. Jeg vil også trekke fram Debuchy og Yanga-Mbiwa etter denne kampen. De sto også godt fram og leverte en meget bra kamp. Det er også herlig å se Anita om dagen, og at per i dag er ikke Tiote noen selvskreven spiller i startoppstillingen. Det er fortsatt en del rusk å ta tak i, men jeg håper så inderlig at vi fortsetter å spille offensivt framover.

Newcastle stilte med følgende lag: 

Krul – Debuchy, Yanga-Mbiwa, Coloccini, Santon – Anita, Sissoko, Cabaye – Ben Arfa, Remy, Cisse

Benken: Elliot, S. Taylor, Dummett, Marveaux, Tiote, Gouffran og Sa. Ameobi. 

You must be logged in to post a comment Login