Beit ifra seg mot ulvene

Oppdatert: 29. August 2010

Det var klart for bortekamp mot overraskelseslaget fra forrige sesong, Wolverhampton. En jevn batalje endte til slutt med 1-1, men Newcastle hadde sjansene til å få med seg alle tre poengene.

WOLVERHAMPTON – NEWCASTLE UNITED

  • 1-0 Ebanks-Blake 43 min
  • 1-1 Carroll 62 min

Lagoppstillinger

Wolverhampton: Hahnemann, Craddock, Van Damme (Zubar), Foley, Berra, Henry, Jones (Guedioura), Jarvis, Doyle (Fletcher), Ebanks-Blake, Ward

Newcastle United: Harper, Perch, Coloccini, Williamson, Enrique, Jonas, Smith, Barton, Routhledge, Carroll (Ameobi)

TOK INTIATIVET

Det var tydelig et lag fullt av selvtillit som kom utpå Molineux lørdag ettermiddag, og det var ikke rart med en målforskjell på 9-2 på de siste to kampene. Carroll var spilleren som skapte problemer for Wolves-forsvaret, og allerede etter cirka 10 minutter fikk han sin første heading på mål, men fikk ikke nok fart på den til at Hahnemann fikk de største problemene. Etter dette holdt Newcastle et visst intiativ, mens Wolves jobbet seg sakte og sikkert inn i kampen ved å få flere og flere dødballer. Etter 26 minutter skulle det stått 1-0 til hjemmelaget, for klarere sjanse er det vanskelig å få. En corner blir slått på bakre stolpe der Nolan har sluppet sin markering, Ebanks-Blake setter hodet til fra tre meter, men presterer bare å sette den i stolpen. Newcastle puster lettet ut, mens den tidligere Manchester United-spissen fortviler.

Newcastle fortsetter med overtaket, og dette fører til bortelaget største sjanse etter 41 minutter. Routhledge finner Nolan i boksen, som isteden for å avslutte sender en nydelig stikker til Carroll. Carroll går for kraft å setter ballen over fra 7-8 meter. Tydelig flau over sjansemissen lar han det gå utover dommeren som dømmer 5-meter og ikke corner, resultatet blir et unødvendig gult kort. Wolves går deretter så og si rett i angrep. En lang ball inn i boksen blir ikke avklart noe som Ebanks-Blake utnytter, han tar ballen fint ned og setter ballen mellom beina på Harper, hjemmelaget tar ledelsen mot spillets gang. Ledelsen tar de med seg inn i garderoben, sånn sett et mål i meget godt tidspunkt for Wolves.

KRIGER OSS TILBAKE

Vi kommer fra garderoben med fornyet håp, men det håpet kunne fort blir borte bare etter tre-fire minutter ut i 2.omgang. Jarvis utfordrer Perch inne i boksen og sistnevnte satser alt på et kort ved å gå for takling. Perch tar ikke ballen, men heller ikke mannen i følge dommeren. Dermed kommer Newcastle seg unna, i en situasjon mange dommere hadde dømt straffespark.

De harde taklingene flyr på Molineux, og kampen blir veldig oppstykket på grunn av de mange frisparkene. Og det var nettopp på frispark Newcastle skulle slå tilbake. Jonas skaffer frispark i meget gunstig posisjon i det 62 minutt som Barton slår inn i feltet til en flyvende Carroll, utagbart header han ballen via stolpen forbi Hahnemann og Newcastle har utlignet. Nok en gang et kvalitetsfrispark fra Barton, og ingenting ser ut til å stoppe Carroll.

Resten av kampen forblir oppstykket da dommeren blåser for alt eller ingenting. Totalt blir det delt ut 11 gule kort, da 7 er til hjemmelaget. Allikevel er det Newcastle som er nærmest seier med en halvvolley fra Nolan innenfor boksen, som blir godt reddet av Hahnemann. Og like etter Ameobis inntreden ti minutter før slutt header han tvers over til Nolan, som var en heroisk forsvarsjobb fra å gjøre 1-2.

Kampen ebber ut med 1-1, et så og si greit resultat, men hvis et lag hadde fortjent seieren var det Newcastle. Wolves var heldige med at de fikk fullføre med 11 mann, da særlig kaptein Henry gjentatte ganger prøvde å kveste vår egen Barton. Det positive var at sistnevnte holdt roen og fortsatte å ha kontroll på midtbanen. Det blir nå en liten landslagspause før Blackpool venter på hjemmebane, en kamp vi forhåpentlig også kan stifte bekjentskap med noen nye ansikter.

SPILLERRATING

Harper 6
Perch 5
Williamson 5
Coloccini 6
Enrique 6
Routhledge 6
Smith 6
Barton 7
Jonas 6
Nolan 6
Carroll 7

Diskuter kampen i vårt forum

You must be logged in to post a comment Login