Bartons bane

Oppdatert: 29. August 2011

Pardew letter på sløret.

Joey Barton ble før helgen klar for nyopprykkede Queens Park Rangers. Den tvitrende, alltid kontroversielle midtbanespilleren gikk gratis fra Newcastle, mot sitt ønske. Overgangen var selvfølgelig også kontroversiell, og for mange fotballeksperter svært merkelig, ettersom Barton forrige sesong var en nøkkelspiller for klubben.

Ingen større enn klubben

Etter Newcastles 2-1-seier mot Riise-brødrenes Fulham, kan vi skimte en årsak for hvorfor klubben lot midtbanespilleren gå vederlagsfritt.

– Joey er en stor personlighet, men ingen individer vil noen gang bli større enn klubben, sier han, med et ørlite stikk i retning Barton.

Det faktum at Pardew startet med Barton i kampene før hans avgang, tyder også på at det var egoet som til slutt ble Bartons bane på St. James Park.

Andre overtar

I samme utpust forteller Pardew at det var nødvendig at andre tok grep for å kompensere for tapet av Barton.

– Etter først å ha mistet Jose Enrique, for deretter å miste Joey, var det viktig at spillerne stakk hodet sitt fram. Gabriel Obertan og Sammy Ameobi har gjort det, og det samme viste Leon Best her (mot Fulham, journ.anm), sier Pardew.

Utsagnet til tross: Newcastle er fortsatt på jakt etter forsterkninger, men i utgangspunktet er dette forbeholdt back og spissplass – ikke på midtbanen.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login