Sammenlignes med Messi og Maradona

Oppdatert: 02. October 2014

Den 21 år gamle spanjolen blir sammenlignet med Messi og Maradona i spansk presse etter solomål i U21-kampen mot Carlisle.

Et lite lyspunkt i en mørk Newcastle-tid, der vi ligger bunnplassert i Premier League og Tiote melder at han vil vekk fra klubben, så er det at unge Ayoze Pérez viser lovende takter for reservelaget. Han ga seg ikke før han hadde scoret 4 mål mot Carlisle United, og spansk media sammenligner solomålet hans (se link under) med lignende prestasjoner av legenden Maradona og (diskutabelt) verdens beste fotballspiller Lionel Messi.

Ayoze kan vise seg å være enda et kuppkjøp gjort av Pardew og Carr, etter han ble signert for 20 millioner kroner i sommer, selv om flere større klubber som Real Madrid og Porto viste interesse for han. I sommer gjorde han sin debut for det spanske U21-landslaget, og i Spania blir han sett på som en meget lovende spiss. Spesielt imponerende var fjorårssesongen i den nest øverste divisjonen i Spania, der han scoret 16 mål på 34 kamper for Tenerife.

Han har enda ikke startet en førstelagskamp for Newcastle, men har gjort imponerende innhopp der han blant annet var nær ved å score mot Manchester City. I mandagens kamp mot Stoke ble han utelatt fra troppen, men med tanke på hvor mye Pardews menn sliter foran mål om dagen så skal man ikke se bort fra Ayoze får spilletid – og kanskje scorer sitt første mål – mot Swansea til helgen.

Talentutviklingen i Newcastle kan dog ikke sies å være spesielt imponerende. Flere talenter opp gjennom årene har falt gjennom, og det beste for Ayoze må være å gi han nok spilletid til å utvikle seg. Forhåpentligvis gjør han det bedre enn vårt tidligere spanske spisshåp Xisco. Spillestilen hans kan minne en del om et annet ungt spisstalent i Adam Campbell, som var sett på som et stor talent for en del år siden, men som per dags dato er på utlån i Fleetwood Town der han enda ikke har funnet nettmaskene.

Hva tror du? Blir Ayoze Pérez enda et misbrukt talent som ender sine dager i en lavere divisjon, eller har vi en effektiv versjon av Hatem Ben Arfa på gang? Talentene våres ser hvertfall lovende ut med Roland Aarons og Adam Armstrong som også imponerer sammen med den spanske unggutten.

Se målet til Ayoze i YouTube-linken her: https://www.youtube.com/watch?v=PkmpYDgd74Y

You must be logged in to post a comment Login