Ayoze: – Derbyet er for supporterne

Oppdatert: 03. April 2015

I forkant av søndagens Tyne Wear-derby snakker supporterfavoritten Ayoze Perez ut om viktigheten av derbyet, og sier at laget må gjøre alt så fansen får oppleve en seier mot rivalene. 

Den spanske spissen har blitt veldig populær blant the Toon Army etter sommerens overgang fra Tenerife, og tall fra Sports Direct viser at Ayoze er den 11. mest etterspurte drakten blant engelske supportere – foran spillere som Harry Kane, Raheem Sterling og David Silva, blant annet. Selv har han slitt litt foran mål de siste månedene etter en flott innledning på sesongen, men blir mest sannsynlig lagets spiss i søndagens oppgjør.

I et intervju med Newcastle sine hjemmesider avslører han at han ikke trenger å bli overbevist om viktigheten av derbyet.

– Jeg vet at derbyet er viktig for laget og for supporterne. Det er en annerledes kamp, en kamp som spillerne elsker å spille. Vi vil gjøre supporterne stolt av Newcastle United. Det beste med å vinne derbyet er å se de yngre supporterne gå på skolen og stolt vise frem Newcastle-drakten, sier spissen.

Ayoze husker tilbake til tiden sin i Tenerife, og da de spilte mot rivalene Las Palmas i et skikkelig Syden-derby. I sitt første derby scorte han 2 mål i 3-0 seieren og ble kåret til banenes beste.Han spilte også i 0-1 tapet tidligere i sesongen og det som har blitt Sunderlands fjerde strake seier mot Newcastle.

– I den første kampen skjønte jeg viktigheten av kampen her i regionen, og jeg elsker atmosfæren på St. James Park. Jeg vet at atmosfæren vil være annerledes på søndag, men det er slikt vi blir motivert av. Vi skal gi alt, supporterne fortjener det, forteller Perez.

Med Papiss Cisse fremdeles ute med suspensjon, er Ayoze lagets toppscorer – og den som mest sannsynlig starter som spiss på søndag. Kan han skyte Newcastle til en seier og bli enda mer populær hos Toon Army? Diskuter i forumet vårt i forkant av derbyet!

You must be logged in to post a comment Login