Ameobi sendte Newcastle videre

Oppdatert: 22. February 2013

Shola Ameobi ble dagens helt da Newcastle slo Metalist Kharkiv i minusgrader i Ukraina. Russiske Anzhi venter i åttendedelsfinalen 7. og 14. mars.

Pardew gjorde enkelte forandringer på laget som spilte mot Metalist sist, og satte blant annet innpå Haidara og Simpson på backene. Anita fikk også tillit etter å ha startet på benken de siste kampene.

I en sjansefattig og tett kamp var det Newcastle som skulle få kampens eneste mål. En forferdelig bakoverpasning ble snappet opp av en våken Sissoko som ble felt av keeper.

Dommeren var ikke nådeløs og pekte på krittmerket. Shola Ameobi, som enda har til gode å brenne en straffe i obligatoriske kamper, satte ballen vakkert oppe i høyre kryss for keeper.

Newcastle forsvarte seg bra og holdt unna. Mye takket være Tim Krul som vartet opp med noen fantomredninger mot slutten av oppgjøret da hjemmelaget presset mest.

Pardews menn er nå ett av 16 gjenværende lag i turneringen. Anzhi slo Hannover 4-2 sammenlagt, og dermed blir Eto’o & co motstander i 1/8-finalen.

Det er verdt å nevne at flere storlag ble slått ut i dag. Blant annet måtte Lyon, Napoli, Atletico Madrid, Ajax og Liverpool takke for seg når det gjelder Europaliga-spill denne sesongen. Både Chelsea og Tottenham gikk videre med et nødskrik etter å ha scoret på overtid i sine kamper.

You must be logged in to post a comment Login