Vil oppturen fortsette?

Oppdatert: 08. November 2013

Preview: Et Newcastle i framgang møter Tottenham på White Heart Lane.

Søndag 10. november

Premier League – White Heart Lane

Kampstart 13.00 (norsk tid)

Newcastle tar turen til Nord-London for å møte Villas Boas menn på søndag. Og med optimismen tilbake i laget etter 2-0-seieren mot Chelsea sist helg, stiller laget til kamp med ny giv.

Siste fem
Et Spurs uten tap på de fem siste kampene tar imot våre spillere på hjemmebane. Selv om Tottenham for det meste har hatt lett motstand den siste tiden, har ikke laget imponert med mange mål.

Spurs 2-1 FC Sheriff (EL)

Everton 0-0 Spurs (Prem)

Spurs 2 – 2 Hull (LC)

Spurs 1-0 Hull (Prem)

FC Sheriff 0-2 Spurs (EL)

Newcastle kom seg på sin side endelig tilbake på vinnersporet sist helg, der flere av spillerne som har underprestert så langt i år, viste bedre takter. Laget står med sju poeng på sine fem siste, og skal sjansen til å komme til Europa neste sesong holdes ved like, er tre poeng mot Tottenham et avgjørende stikk.

Newcastle 2-0 Chelsea (Prem)

Newcastle 0-2 Man City (LC)

Sunderland 2-1 Newcastle (Prem)

Newcastle 2-2 Liverpool (Prem)

Cardiff 1-2 Newcastle (Prem)

Det skal nevnes at Tottenham har vunnet de fire siste oppgjørene mot Newcastle.

Hvem fortjener å starte?

Kampen mot Chelsea åpner for nye forandringer på startelleveren til Pardew, og spørsmålet er om manageren velger å satse videre på 4-4-2. Etter en noe svak første omgang sist helg , med bare fire forsøk på mål, løftet laget seg offensivt i andre omgang. Vurnon Anita og Papiss Cisse kom inn, og bidro blant annet til at statistikken endret seg, da hjemmelaget hadde ytterligere 11 skudd på mål og fant nettmaskene to av de. Det gjenstår å se om Pardew lar dette veie tungt foran oppgjøret på White Hart Lane søndag.

Spurs begynner allerede å få rykte som ligaens minst målfårlige. Med bare 14 mål på sine 10 kamper så langt, er laget det som scorer minst ut i fra verdien av laget i kroner og øre. Men Andre Villas Boas’ lag er også gjerrige bakover på banen, og holder mye grunnet det fjerdeplassen før helgens runde. Med fem av sine siste sju PL-kamper uten baklengs, skal Newcastles angrep få mye å bryne seg på i London.

Skader

For Tottenham er Emmanuel Adebayor, Danny Rose, Nacer Chadli og Kyle Naughton alle ute av laget. Hugo Lloris er forventet tilbake til kampen, etter å ha stått over Europa League i midtuken grunnet hodeskade.

Newcastle har Paul Dummett, Steven Taylor, Ryan Taylor og Massadio Haidara utilgjengelig. Fabricio Coloccini kan rekke bortekampen, og vil være aktuell erstatter for Williamson eller Mbiwa om han skulle vise seg å være frisk fra skade. Likevel er det klart at argentineren fortsatt er tvilsom. Tiote kan være ute med skade etter en strekk i kampen mot Chelsea, men vil trolig være klar til søndag.

Nøkkelduell

En av de store duellene i kampen vil være Vlad Chiriches mot Loic Remy Loic Remy. Sistnevnte har vist seg å levere varene for Newcastle, og punkterte blant annet kampen mot Chelsea med sin sjette PL-scoring for sesongen. Franskmannen har også uttalt at han stortrives i klubben og er overbegeistret over fansens mottakelse.

Vlad Chiriches har tvunget seg inn i Spurs-laget ved hjelp av klasseopptredener. Villas Boas har latt seg imponere, og det er kanskje ikke så rart. Spurs har nemlig ennå ikke sluppet inn mål på de seks kampene Chiriches har startet siden han kom for £8.5 millioner i sommer.

Antatte startellevere:

Tottenham: Lloris; Vertonghen – Dawson – Walker – Chiriches; Townsend – Paulinho – Dembele – Eriksen – Lennon; Soldado.

Newcastle: Krul; Santon – Coloccini – Williamson – Debuchy; Gouffran – Sissoko – Anita – Cabaye; Remy – Cisse

You must be logged in to post a comment Login