10 ting å vite om Florian Thauvin

Oppdatert: 20. August 2015

Sent fredag kveld ble enda en ny signering offentliggjort. Florian Thauvin tar turen fra Marseille og Frankrike, til nord-øst England og Newcastle United.
Vet du ikke så mye om vår nye #20? Her får du 10 ting som gir deg litt bedre innsikt om hvem vi har kjøpt!

Offensiv spiller.
Vår nye franskmann er en offensivt anlagt spiller, som kan spille i alle de tre offensive posisjonene i en 4-2-3-1, og passer dermed godt inn i formasjonen til Steve McClaren.
Thauvin har spilt mest ving i Marseille, og trives godt på begge sider. Fra venstrekanten bruker han farten sin, og kommer til innlegg, mens han fra høyre spiller mer som en brytende spiss. Ikke veldig ulikt hvordan en viss Ben Arfa likte å opptre fra høyrekanten.
I følge franske fotballjournalisten Andrew Gibney, hadde Marco Bielsa store planer om å bruke Thauvin i 10’er-rollen denne sesongen for Marseille, men ettersom manageren plutselig trakk seg fra jobben, og Thauvin havnet i Newcastle, får vi ikke se de planene satt i verk. Uansett er det ingen tvil om at både Sissoko, Obertan og Wijnaldum får konkurranse om plassene sine!

Driblefant.
Florian Thauvin har en meget god ballkontroll, og er mer fysisk robust enn hva Remy Cabella er.
22-åringen har god akselerasjon, samt stor fart, noe som bør gjøre han en håndfull for mange backer i Premier League. Han trives best med på kutte innover i banen, enten for å gå direkte på skudd, eller tre igjennom en midtbanespiller som kommer på løp fra dypet.
Midtbanespilleren scoret 5 mål, og tegnet seg på for 4 assist i Ligue 1 sist sesong. Han kom også, som mange har bitt seg merke i, på “årets verste 11’er” i samme liga, men noen mener det kom av for store forventninger før sesongen. Franskmannen har lenge blitt sett på som et av de beste talentene i Frankrike, men utviklingen har gått saktere enn hva som ble spådd i 2013. Vi håper driblefantens utvikling skyter fart med et klubbskifte!

Lignende spiller som Cabella?
Nei. Som nevnt tidligere kan Thauvin minne om en annen franskmann som spilte i Newcastle, Hatem Ben Arfa. Ben Arfa ble en stor publikumsyndling på Tyneside, med sine herlige offensive løp og nydelig teknikk.
Thauvin er mye sterkere fysisk enn Cabella (som for øvrig gikk på lån motsatt vei i denne avtalen), og er en mer moderne angriper. Han er ikke redd for å utfordre spillere 1-mot-1, og setter fart mot motspillerne med stor selvtillit.
Florian har som nevnt stor fart, en meget god førstetouch, og gode dribleferdigheter, noe som gjorde han til en vanskelig motstander for backer i Ligue 1. Overblikket og pasningene hans kan også få stor verdi i Newcastle.

Spyttet på av fansen!
Etter den famøse åpningskampen mot Caen i Ligue 1, hvor Bielsa trakk seg minutter etter at dommeren blåste av kampen, ble Thauvin “angrepet” av fansen da han forlot stadion. Visstnok skal noen av supporterne ha spyttet på 22-åringen, og det skal angivelig ha oppstått et aldri så lite basketak før spilleren satte seg i bilen og forlot stedet.
Vi får håpe prestasjonene i svart og hvitt fører til helt motsatte hendelser.

Linket til storklubber.
Mot slutten av kalenderåret 2014 ble Thauvin linket til Arsenal, Chelsea og Man Utd. Også Roma og Juventus skal sies å ha vært interessert. Og med januarvinduet som nærmet seg, slengte Marseille en prislapp på £15mill på vingen sin, som førte til at han ble i klubben. Arsene Wenger er til og med sitert på at Thauvin er “en av de store håpene i fransk fotball”. Vi får håpe den rutinerte Arsenal-manageren har rett.

Bedre vilkår enn lignende spillere.
Selv om mange mener at Cabella ikke hadde de fysiske forutsetningene for å spille i PL, vil enda flere si at han aldri fikk en ordentlig sjanse av Alan Pardew (og senere John Carver). Pardew var ikke spesielt glad i la gode, unge spillere få utvikle seg, noe som har vært med på å begrense Cabellas sjanser for å lykkes. Også nevnte Ben Arfa, selv om holdningene var noe tvilsomme, fikk ikke sjansen til å revansjere en dårlig prestasjon. Pardew likte en viss type spillere, og holdt seg til de. Spesielt Yoann Gouffran fikk mye tillit, nesten uavhengig av prestasjoner. Mens spillere som Ben Arfa og Cabella ofte ble utpekt som syndebukker.
Og selv om det er tidlig, ser McClaren ut til å favorisere offensiv fotball, med fokus på å bruke ballen, og å holde den i laget, fremfor negativ og destruktiv taktikk. Under den tidligere England-sjefen kan Thauvin få laget bygget rundt seg, og få den offensive friheten han trenger for å skinne. Slik mange lignende spillere før han IKKE har fått under tidligere managere.

Imponert internasjonalt.
Han har enda ikke representert Frankrike på senior-nivå, men han har imponert stort for U20 og U21. Han var et viktig medlem av det franske laget som vant U20 VM i Tyrkia i 2013. Thauvin scoret et på et straffespark i kvartfinalen mot Usbekistan (4-0 seier), og begge målene mot Ghana i 2-1 seieren i semifinalen. Han har en god statistikk for de aldersbestemte lagene i Frankrike. 7 mål på 16 kamper for U20, og 7 mål på 10 kamper for U21 vitner om at dette er en spiller som kan det å score mål fra sin offensive midtbaneposisjon!

Yngre enn Cabella.
Det blir naturlig å sammenligne Remy Cabella med Florian Thauvin. Begge er franske, offensive midtbanespillere, og Cabella gikk på lån til nettopp Marseille som følge av at vi kjøpte Thauvin fra dem.
Thauvin er 3 år yngre enn Cabella, og får sjansen til å tilpasse seg den fysiske hverdagen i Premier League tidligere enn hva Cabella gjorde. Får den nye franskmannen den rette oppfølgingen og sjansene, kan han vise seg å passe mye bedre inn i England, enn hva landsmannen Cabella gjorde.

Linket før.
Vi har både vært linket til Thauvin tidligere, og prøvd å kjøpe han også. I 2013 gikk han fra Lille til Marseille, men Newcastle var også med på budrunden. Siden den gang har han scoret 15 mål, og gitt 14 målgivende pasninger på 79 kamper.

Stort talent.
Selv om han nærmer seg en alder hvor man forventer at spillere tar steget opp mot sitt beste nivå, er han fortsatt ansett som et talent. The Guardian listet han opp som en av “de 10 neste store stjernene” i 2014. Artikkelen inneholdt et sitat fra Toulouse-manager Alain Casanova som sa at Thauvin var “et speilbilde av Ribery. En spiller som er kapabel til å forstyrre enhver motspiller, og som er veldig farlig når han setter på turboen!”
Og det kan vi like!

Hva synes du om nysigneringen? Diskuter Florian Thauvin i forumet

You must be logged in to post a comment Login