West Ham gjester Newcastle

Oppdatert: 23. August 2013

Preview: Newcastle tar imot West Ham til sesongens første hjemmekamp i Premier League. Les deg opp her.

Lørdag 24. august

Premier League – St James’ Park

Kampstart: 1600 (norsk tid)

Dommer: Phil Dowd

Etter en ordentlig omgang juling på Etihad tidligere i uka skal skuta reises mot West Ham i sesongens første Premier League-oppgjør på St James’ Park. Gode resultater i de tidlige rundene er avgjørende for Alan Pardews posisjon i Newcastle, men Allardyce er faktisk en vrien nøtt å knekke på hjemmebane.

 

West Ham United

Dagens West Ham har en del tilknytninger til Newcastle. Andy Carroll (for tiden skadet) og Kevin Nolan er begge viktige spillere, akkurat som de var da Newcastle rykket opp til Premier League i 2009/10. I tillegg var Londonklubbens manager, Sam Allardyce, sjef i Newcastle fra mai 2007 til januar 2008.

MÅLFARLIG DUO: Andy Carroll og Kevin Nolan var avgjørende i Newcastles opprykkssesong.

Med en forholdsvis enkel 2-0-seier mot nyopprykkede Cardiff i første runde, kan The Hammers være langt mer fornøyde med sin seriestart enn det vi kan. Laget likner veldig på fjorårets versjon, for kanskje med unntak av Stewart Downing, har ikke Allardyce gjort de helt store sommerkjøpene. Den tidligere Liverpoolspilleren fikk sin debut etter 70 minutter forrige lørdag, men ingen av sommerens signeringer ble tildelt startplass i hjemmemøtet med Cardiff. Alladyce har for øvrig uttalt at han ikke kommer til å foreta flere utskiftninger i stallen dette overgangsvinduet.

 

Skadesituasjonen

West Ham kommer til nordøst-England med rimelig få skader. Carroll er som tidligere nevnt ute med hælproblemer, og også George McCartney er ute med skade. Laget ellers kan bli det samme som fikk sjansen i serieåpningen. Dersom Allardyce ønsker å gjøre noen utskiftninger er det antakeligvis Stewart Downing og Răzvan Rat som settes inn fra start.

Newcastles lag er det derimot ikke mange som kan føle seg sikre på. Mandagens fadese sendte oss ikke bare til bunns på tabellen – den påførte oss også en tre kampers lang karantene på midtstopper Steven Taylor. Jonas Gutiérrez’ skade skal dessuten ha blitt noe forverret i løpet av uken, og argentineren er nødt til å testes før kampen. Det samme gjelder Cheik Tioté, som har pådratt seg en lyskestrekk i løpet av uka.

Blant de usikre er også Davide Santon, som ikke rakk mandagens møte med City. Italieneren ventes imidlertid å være tilbake til lørdagens hjemmekamp. Loïc Rémy kan i beste fall klassifiseres som usikker, da Alan Pardew på en pressekonferanse uttalte at franskmannen sannsynligvis ikke vil være tilbake før i september. Oppå alt dette er heller ikke situasjonen rundt Yohan Cabaye avklart, og midtbaneeleganten risikerer å bli utelatt av troppen også denne gangen. Vurnon Anita er favoritt til å erstatte Cabaye eller Tioté dersom de skulle mangle. Alan Pardew hadde følgende å si om et eventuelt salg av Cabaye:

Situasjonen rundt Yohan Cabaye er en pågående sak og vi kommer til å ta hver dag som den kommer. Det har kommet ett bud, og det har jeg avslått. Noe mer ønsker jeg ikke å si.

PÅ VEI BORT?: Yohan Cabaye skal være ønsket av både Arsenal og PSG.

Det er med andre ord et noe svekket Newcastlelag vi kan få se hjemme mot West Ham.

 

Verdt å vite

Dersom The Magpies skulle gå på sitt andre tap for uka vil det bli første gang klubben taper sine to første seriekamper siden 1999. Det vil også være lagets første tap i en sesongåpning på hjemmebane siden 2004, da vi tapte 0-1 mot Tottenham. 0-1 ble også resultatet da vi tok i mot West Ham i tilsvarende oppgjør i fjor. Kampens målskårer var selvfølgelig Kevin Nolan.

En seier for The Toon, og dermed et West Ham-tap, vil også bety slutten for en imponerende bortestatistikk. Sam Allardyce har ikke tapt på St. James’ Park etter sin tid som Newcastlemanager så lenge han har vært sjef for det besøkende laget. Denne rekka ønsker ikke engelskmannen å bryte:

Jeg har bare gode opplevelser fra mine turer tilbake til Newcastle. Jeg har ennå til gode å tape, så jeg håper gutta kan opprettholde denne statistikken for meg. Det er et vanskelig sted å besøke for så å returnere med poeng.

Antatte startellevere

West Ham (4-3-3): Jääskeläinen; O’Brien, Collins, Reid, Demel; Noble, Nolan, Diamé; Jarvis, Maiga, Cole

Newcastle United (4-2-3-1): Krul; Santon, Yanga-Mbiwa, Coloccini, Debuchy; Cabaye, Tioté; Gouffran, Sissoko, Ben Arfa; Cissé

You must be logged in to post a comment Login