Tung periode for klubben

Oppdatert: 18. November 2012

Newcastle sliter virkelig med å finne tilbake til fjorårets storform. Nå må laget snart finne tilbake til suksessformelen fra i fjor, ellers går vi en tung sesong i møte.

I år har vi kun 3 seire i Premier League, alle vunnet med kun 1 mål. Det er i sterk kontrast til fjoråret, da klubben på sitt beste tok seks strake seire i serien, og nesten ikke var under topp 7 hele sesongen. Mange spørsmål kan stilles til årets utgave av NUFC. Mange kritikere var før sesongen kritiske til bredden og kvaliteten på stallen. Et eksempel er hvor enormt viktig Yohan Cabaye og hans kreativitet har vært for oss. I år har han ikke funnet formen, noe Newcastle virkelig har merket. Hatem Ben Arfa har glimret ved noen anledninger denne sesongen, men det blir for lite da han blir alene om dette ansvaret, og det blir for tungt for Ben Arfa og bære hele laget kreativt sett.

Det kan også virke som om laget får sterk slitasje fra også å spille i Europa League. Selv om flere unggutter og reserver har fått prøve seg i Europa. Dette er ingen ny problemstilling, og er noe mange andre lag som ikke er vant til denne ekstra slitasjen, har fått føle på.

Flere supportere venter nok nå på å se hva overgangsvinduet i Januar bringer. Forrige vindu var vi linket til flere spillere som utvilsomt ville styrket troppen, som Mathieu Debuchy, Luuk De Jong, og Douglas. Den eneste seniorspilleren som ble hentet inn var Vurnon Anita. Klubbens pengepolitikk setter begrensinger i hvor mye penger som skal brukes, noe som i utgangspunktet er en fornuftig idè. Det spørs bare om dette er godt nok for supporterne nå som resultatene uteblir. Selv om vi kan håpe på at klubben åpner lommeboka litt videre i januar, skal vi huske på at høye overgangssummer og lønninger er ingen garanti for suksess. Det er noe vi NUFC supportere vet så altfor godt.

Nå må vi uansett klare oss med det vi har så lenge. På det positive kan vi med oss at Demba Ba er oppe i 8 mål denne sesongen, og Hatem Ben Arfa var glimrende til tider i gårsdagens kamp.

For å komme med litt mer negative nyheter, kan det se ut som om Yohan Cabaye trenger operasjon for å bedre sin skade, og dermed være ute av spill en god periode.

twitter: @localhero85

You must be logged in to post a comment Login