Togoleser skapte trøbbel

Oppdatert: 14. February 2012

En kamp som skulle bli målrik og spennende ble bare det førstnevnte, Tottenham med Adebayor i spissen var effektive og sendte Newcastle hjem med fem i sekken

Pardew gikk friskt ut og satte begge våre Demba`er på topp. På midten fikk Obertan plassen til skadde Ryan Taylor, bortsett fra det var det uforandret. Tottenham på sin side stilte med Saha på topp sammen med Adebayor, noe som skulle vise seg var et smart trekk.

TAPTE KAMPEN PÅ SEKS MINUTT
Det tar ikke lang tid før Tottenham sin angrepsrekke gjør at Newcastle-forsvaret slår sprekker. Allerede etter fire minutter spiller Adebayor vegg med Saha før han legger ballen mot bakre, der venter Ekotto som gjør 1-0 til hjemmelaget. Reprisen viser at Obertan sover og ikke bryr seg når han ser at Ekotto kommer bak hans rygg.
To minutter senere er det nok en gang Adebayor som regisserer, han får dratt med Colo på en løpetur ut mot siden før han slår et innlegg mot Saha som helt umarkert kan sette inn Tottenhams andre mål.
Etter dette kjører Tottenham kampen og det går ikke lenger enn før det attende minutt at det står 3-0. Denne gang er det Modric som dribler seg fri på venstre og slår inn mot Adebayor, han legger igjen til Saha som banker inn sitt andre mål.

Syv minutter senere får Newcastle sin første sjanse. Et frispark fra Demba Ba blir reddet såvidt av Friedel som får slått ballen ut til en corner, som dommeren ikke dømmer. Bortelaget prøver etter dette å komme inn i kampen, men det er Tottenham som kjører. Etter 34 minutter scorer Tottenham igjen, denne gang ved Kranjcar som får ballen av Adebayor inn i feltet og gjør ingen feil. Til pause står det 4-0 og Pardew må gjøre noe!

ANSTENDIG OMGANG
I pausen kommer Shane Ferguson inn for Obertan, et bytte som signaliserer at Pardew ikke er godt nok fornøyd med franskmannens defensive innsats.
Newcastle starter friskt, men skaper lite. Tottenham tar mer og mer over før de får sitt femte mål etter 64 minutter, og det er Togolesiske Adebayor som kroner kjempekampen med scoring. Saha vinner en hodeduell i feltet og Williamson lar Adebayor få løsnet en volley fra 7 meter, Krul er sjanseløs og Tottenham leder med fem.
Den siste store sjansen i kampen faller til Newcastle da Guthrie slår en nydelig ball inn i feltet som Ba får headet mot mål, der varter derimot Friedel opp med en kanonredning, noe som signaliserer hvordan denne kampen har vært for bortelaget.
Det ender med fem-målstap mot formsterke Tottenham, nå venter en to-ukers pause før vi møter Wolves, en kamp vi må vinne.

KAMPFAKTA
1-0 Assou-Ekotto  4 min
2-0 Saha 6 min
3-0 Saha 20 min
4-0 Kranjcar 34 min
5-0 Adebayor 64 min

LAGOPPSTILLING
TOTTENHAM :  Friedel, Walker, Dawson, King (Nelsen), Assou-Ekotto, Modric, Parker, Kranjcar, Bale (Lennon), Adebayor, Saha (Defoe)

NEWCASTLE:  Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon, Obertan (Ferguson), Guthrie (Løvenkrands), Perch, Gutierrez, Ba, Cisse (Gosling)

MIN MAN OF THE MATCH:
Danny Guthrie
(Løper veldig mye uten at det gir store resultater, men gjør sine oppgaver brukbart)

You must be logged in to post a comment Login