Tioté frykter benketilværelsen

Oppdatert: 07. October 2013

Cheik Tioté sier at spillerne aldri er trygge på å stille fra start da det er stor konkurranse om plassene.

Ivorianeren mener det vil kunne bidra til gode prestasjoner og holde mannskapet på tå hev når form er avgjørende for om man tar plass i startelleveren.

Spiller for fansen
Midtbaneterrieren ble noe overraskende satt inn i laget i kampen mot Cardiff på lørdag, på bekostning av Vurnon Anita, som har gjort sakene sine bra i de siste kampene for de sorte og hvite.

“Dette er positivt for oss”, forteller Tioté og legger til: “Når du får muligheten, må du ta vare på den. Det er utrolig hvor mange gode spillere vi har.”

Den tidligere Twente-spilleren nevner også at man ikke bare spiller for fast plass, men også for supporterne.

“Når du inntar gressmatta, må du gi alt du makter for fansen, ellers kan du ta like godt ta plass på benken.”

Få poeng som skiller
Ifølge mannen med ryddejobben lærte man en lekse da Magpies tapte for Everton sist mandag, og laget skulle for enhver pris unngå tap i helgens oppgjør i Cardiff.

Med tap mot waliserne ville Newcastle gått på et tredje strake nederlag, og presset hadde økt på trener Alan Pardew, som til syvende og sist sitter med ansvaret.

Laget fra Tyneside har ti poeng etter syv kamper og besitter ellevteplass, men det er jevnt. Det er kun fire poeng som skiller the Geordies fra Chelsea og Southampton på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

I neste kamp venter Liverpool på motsatt banehalvdel. Avspark er lørdag 19. oktober klokken 13.45.

You must be logged in to post a comment Login