Tidenes comeback!

Oppdatert: 06. February 2011

Det er spilt 26 minutter og Arsenal har nettopp gått opp til 4-0 borte mot Newcastle. Noen tilskuere går i protest. Ved kampslutt står det 4-4, et av tidenes største comeback har skjedd i Premier League.

Tilbake fra skade var Tiote og Løvenkrands fikk også tillit på bekostning av Guthrie.

OVERKJØRT
Før minuttet var spilt sto det allerede 1-0 til bortelaget, ballen blir spilt i bakrom på Walcott som enkelt spurter ifra Newcastle-forsvaret. To minutter senere svinger Arshavin inn et frispark og Williamson mister markeringen på Djourou  som lager sitt første mål for Arsenal i Premier League. Etter ti minutter står det 3-0 da Williamson igjen mister markering, denne gang på Van Persie som enkelt kan sette inn innlegget fra Walcott. Newcastle kommer litt mer med i kampen etter dette, men etter 26 minutter scorer bortelaget igjen. Sagna får allverdens tid til å prikke inn Van Persie i boksen som nok en gang er sluppet løs fra Williamson. Enkelt header han inn 4-0. Hjemmelaget skaper ingenting frem til pause, og går til pause med lett piping fra Toon Army.

DET UMULIGE SKJER
Etter 50 minutter kommer vendepunktet i kampen. Barton går inn tøft , men fair på Diaby, som til gjengjeld svarer med å ta tak i nakken til Joey og dytte han ned i bakken. Nolan kommer hjelpende til, men får ikke annet enn en ny dytt fra Diaby. Et soleklart rødt kort, og Newcastle får en skikkelig moralboost.

Etter cirka 15 minutter spilt av andre omgang mottar Best ballen feilvendt i boksen. Koscielny hekter klumsete opp Best som legger seg ned, straffe blir dømt og Barton setter den sikkert til høyre for Szczesny. Etter straffen går Nolan og Barton for å hente ballen, men Szczesny nekter å gi den fra seg. Nolan svarer med en “headlock”, og er muligens heldig å slippe med det gule kortet.
Fem minutter senere spiller Barton igjennom Best som setter den fint i mål, men målet blir feilaktig annulert for offside da Rosicky opphever den. I angrepet etter slår Enrique inn fra venstre og Best får ballen litt heldig lagt til rette for seg, og det står 2-4. Newcastle øyner et lite håp.

Innbytter Ranger er like etter nær på å redusere ytterligere, men Szeczesny er med på notene. Ti minutter før slutt blir det slått en cross mot Williamson på bakre stolpe, Rosicky setter to armer i ryggen på Williamson og han går ned. Dommeren dømmer straffe og nok en gang er det Barton som tar den. Iskaldt setter han ballen midt i mål, og Newcastle er til de grader tilbake i kampen. Like etter kommer et av sesongens fineste mål. Barton slår inn et frispark, men den blir klarert ut på 25 meter. Der står Tiote som knaller til på hel volley og ballen fyker inn i nedre høyre hjørnet bak en sjanseløs Szcesny . På overtid er Nolan nære på å score nok  et mål for hjemmelaget, men kampen ender 4-4.

For første gang i Premier League-historien har et lag kommet tilbake fra å ligge under 4-0, en fantastisk opphenting som forhåpentligvis vil føre til en oppsving i prestasjonene i de to neste tøffe bortekampene.

KAMPFAKTA:

  • 0-1 Walcott 1 min
  • 0-2 Djourou 3 min
  • 0-3 Van Persie 10 min
  • 0-4 Van Persie 26 min
  • 1-4 Barton 67 min
  • 2-4 Best 75 min
  • 3-4 Barton 83 min
  • 4-4 Tiote 87 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE UNITED: Harper, Simpson, Williamson, Coloccini, Enrique, Løvenkrands (Ranger), Barton, Tiote, Jonas, Nolan, Best (Guthrie)

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Koscielny, Djourou (Squillaci) , Clichy, Walcott (Eboue), Wilshere, Diaby, Fabregas, Arshavin (Rosicky), Van Persie

SPILLERRATING:
Harper 6
Ingen mulighet på de fire målene
Simpson 8
Var en av få som fikk godkjent i første omgang, flere fine offensive løp og viktige taklinger
Williamson 4
Spiller seg opp, men skyld i tre mål. Svak kamp, bør frykte for plassen sin.
Coloccini 5
Ikke god nok kommunikasjon med Williamson, ligger litt feil ved Walcott sitt mål.
Enrique 6
Ikke god første omgang, men spiller seg bra opp. Assist til Best.
Løvenkrands 3
Helt usynlig, ikke komfortabel på kant i det hele tatt. Ranger bør snart komme foran Løven i køen.
Barton 9
Viser seg frem med stor vilje, gode frispark og to scoringer. En herlig spiller å ha i laget.
Tiote 8
Blant de bedre i første omgang, bedre i andre der han scorer et av årets mål.
Jonas 7
Bedre avleveringer enn på lenge, trives bedre da han får mer plass ved Arsenals utvisning
Nolan 7
Kommer mye bedre til rette litt lenger frem på banen. Kunne avgjort kampen med sitt gode skudd like før slutt.
Best 7
Frustrerende å se på i første omgang da han bor i offside. Kommer bedre til i andre der han skaffer to mål.

You must be logged in to post a comment Login