Taper fortjent – spiller forferdelig

Oppdatert: 26. November 2012

Med våre tre kanskje beste spillere ute var vi aldri i nærheten borte mot Southampton. At vi bare taper 2-0 skal vi være glad for.

 ¨

Coloccini, Cabaye og Ben Arfa var ute med henholdsvis suspensjon og skader. Dette gjorde at Williamson var midtstopper med Taylor, Shane Ferguson tok plass på venstrekant, mens Anita og Tiotè tok plass sentralt. Våre to kreative midtbanespillere var altså ute, og det blandet med spillere med dårlig selvtillit og Pardew sin forkjærlighet til 4-4-2 gjorde denne kampen forferdelig å se på.

OK START, SÅ STOPPER DET
De første 20 minuttene av kampen er brukbare. Vi greier å holde litt i ballen, og får til et visst ettertrykk. Utover disse minuttene begynner vi å slå mange dårlige pasninger. Jonas spiller forferdelig, mye tyder på at han har blitt presset tilbake fra skade litt for tidlig, for uansett hvor variabel han ellers er så har jeg aldri sett han så svak.
Southampton virker friskere og får et frispark fra 20-meter etter 25 minutter. Ramirez skrur ballen over muren, men Krul redder greit. Fra 30 minutter og utover er det bare Southampton det handler om. Puncheon tester Krul med et godt skudd etter 30 minutter, før Lambert skyter et frispark i kryssstolpen. Like etter kommer det første målet til hjemmelaget. Krul er langt ute for å bryte av en pasning, men ballen faller til Clyne på 30 meter. Han skyter inn i feltet, men Williamson får headet vekk. Simpson er ikke på tuppa og Ramirez plukker opp ballen og spiller fri Lallana på åpent mål som ikke gjør noen feil.
Feil etter feil gjør at hjemmelaget tar føringen.

TENDENSER, MEN IKKE GODT NOK
Vi starter andreomgangen meget friskt, og får en stor sjanse etter 55 minutter. Cissè slår i bakrom til Anita som er alene med keeper, han bruker dessverre litt for lang tid, og avslutningen går rett på Gazzaniga.
Newcastle står nå litt høyere og de har bevisst lagt Anita høyere i banen, men det gjør oss sårbare på kontringer, noe som vi får erfare etter timen spilt. Lallana hælsparker igjennom Puncheon inne i feltet og han fyrer av, Krul må gi retur på den glatte ballen og hvem andre en banens gigant Ramirez er der med en tap-in.
Ti minutter senere er  nok en gang Puncheon frampå, men stolpen hindrer nok en scoring. Like etter får vi vår andre store sjanse. Et innlegg finner Santon som header hardt ned mot stolpen, men Gazzaniga er der med en kjemperedning.

Det skjer ikke stort mer og Newcastle taper fortjent borte mot Southampton. Selvtilliten er borte og Pardew får ikke ut det beste av sitt mannskap, som til tross for skader skal kunne slå Southampton. Neste kamp er borte mot Stoke, da har vi vår kaptein Coloccini tilbake.

KAMPFAKTA
1-0 Lallana 34 min
2-0 Ramirez 60 min

LAGOPPSTILLING
SOUTHAMPTON (4-2-3-1): Gazzaniga, Clyne, Yoshida, Fonte, Shaw (Hooiveld), Cork, Schneiderlin, Puncheon, Ramirez (Davis), Lallana, Lambert (Rodriguez)

NEWCASTLE (4-4-2): Krul, Simpson, Williamson, Taylor (Perch), Santon, Tiote, Anita (Marveaux), Jonas, Ferguson (Ameobi Jr), Ba, Cisse

MIN BESTEMANN
Vurnon Anita: Virker frisk de første 25 minuttene, vinner mange baller. I andre har han flere friske offensive løp. Blir merkelig nok byttet ut.

You must be logged in to post a comment Login