Spillervurderinger for 19/20-sesongen

Oppdatert: 14. April 2020

TAN har vurdert spillernes prestasjoner – så langt – denne sesongen.

Martin Dubravka (9): Slovaken har vært fenomenal, og har flest redninger (117) av samtlige keepere denne sesongen. Ni rene bur på 30 kamper er også solid i en klubb som Newcastle.

Karl Darlow (6): Keeperen har fått fem kamper denne sesongen, hvorav samtlige har vært i cupen. Har sluppet inn seks mål og holdt nullen ved én anledning. Sett OK ut.

DeAndre Yedlin (6): Amerikaneren har opptrådt ved 15 anledninger. Var med på å løfte laget da han returnerte fra skade, men har de siste månedene slitt med både skader og lite overbevisende prestasjoner. Det har medført at høyrebacken har mistet plassen på laget.

Javier Manquillo (8): Spanjolen er på utgående kontrakt, men Steve Bruce burde ikke nøle med å forlenge 25-åringens opphold i klubben. Denne sesongen har høyrebacken vært svært solid, og laget har fremstått vesentlig bedre når Manquillo har spilt.

Emil Krafth (4): Med både Yedlin og Manquillo i troppen, var det ganske så overraskende at Bruce prioriterte å hente inn en ny høyreback i sommer. Svensken har kun startet seks ligakamper og har spilt totalt 14 kamper. Backen har ikke fremstått som god nok for Premier League, og er for øyeblikket klubbens tredjevalg.

Ciaran Clark (8): Newcastle har kun tapt tre (!) kamper på de 14 ligakampene som iren har spilt. Det underbygger hvor god og viktig Clark har vært denne sesongen. Det var først da 30-åringen ble introdusert i startelleveren at seierne og poengene kom på løpende bånd. I en periode iren ble satt ut av laget på grunn av en skade, tapte lagt fire av fem kamper. Da iren var tilbake på laget tapte laget kun én av de påfølgende fem kampene. En av sesongens store spillere.

Paul Dummett (7): Det ble 16 opptredener i ligaen før Dummett pådro seg en langvarig akillesskade. Waliseren gjorde en solid jobb i en midtstoppertrio.

Fabian Schar (6): Sveitseren har ikke klart å følge opp den praktfulle forrige sesongen. Det er ganske alarmerende at laget kun har tapt to av de åtte ligakampene som 28-åringen ikke har startet. Laget har rett og slett fremstått mer solid defensivt uten den målfarlige stopperen. Schar har notert seg for to scoringer på 22 opptredener så langt.

Jamaal Lascelles (7): Kapteinen har 23 kamper denne sesongen, og har levert solide opptredener.

Federico Fernandez (9): Det er vel bare Dubravka som kan matche argentinerens opptredener denne sesongen? Fernandez har vært enorm, og har også vært en bidragsyter offensivt med to scoringer og en assist. Fernandez har vokst frem som et relativt klart førstevalg på midtstopperplassen, og 31-åringen har i det siste uttalt at han ønsker å spille for klubben i flere år. Argentinerens kontrakt ble nylig forlenget med ett år, og det er antatt at klubben har opsjon på ytterligere ett år.

Florian Lejeune (5): Franskmannen har nok hatt godt av en pause i fotballen, etter en hektisk inntreden etter et langvarig skadeopphold. Alle husker hans utenomjordiske prestasjoner mot Everton, da han sikret ett poeng med sine to scoringer på overtid. Lejeune har ellers ikke sett helt pigg ut og har gjort flere større forsvarsfeil. Forhåpentligvis slår 28-åringen hardt tilbake, men det er et spørsmålstegn rundt franskmannens fremtid i klubben.

Danny Rose (5): Lånesoldaten har fått seks kamper i Newcastle-drakten. Landslagspilleren har ikke funnet toppformen, men Bruce vet hvor god Rose kan være. Rose har ikke vært i nærheten av å levere på samme nivå som Willems, men ifølge rapportene skal Bruce likevel være innstilt på å signere 29-åringen på en permanent kontrakt. Bedømt på disse seks kampene er ikke det enkelt å forstå, men det er ingen tvil om at Tottenham-spilleren kan bedre.

Jetro Willems (8): Willems fikk en tøff start på låneoppholdet, da han ble introdusert fra benken allerede i første serierunde. Nederlenderen rakk å spille 20 kamper før han pådro seg den alvorlige kneskaden. Han leverte to strålende scoringer og tre assists. Newcastle har muligheten til å gjøre overgangen permanent, men på grunn av usikkerheten knyttet til hvordan spilleren takler et comeback er det høyst usikkert om 26-åringen blir å finne på Tyneside neste sesong. Willems leverte svært godt på de 20 kampene han fikk på klubben.

Matt Ritchie (6): Skotten har spilt 15 kamper denne sesongen, og har levert på det jevne.

Miguel Almiron (7): Paraguayaneren gir alltid hundre prosent, men prestasjonene har vært av det ujevne slaget. I starten av sesongen var ikke spilleren til å kjenne igjen, da han for det meste var å finne i en uvant rolle på høyrekanten. Spilleren har ut over i sesongen spilt seg opp, og fant seg også mer til rette i en «10-er»-rolle like før sesongen ble satt på vent. Paraguayaneren har spilt 33 kamper og scoret seks ganger, hvorav fire av disse har kommet på fem cupkamper.

Allan Saint-Maximin (8): Franskmannen har vært en åpenbaring på Tyneisde, og har levert svært solid over de 21 kampene han har fått for klubben. The Magpies har kun tapt fire ganger når vingen har startet, og kun maktet to seiere på 15 (!) forsøk uten 23-åringen i startoppstillingen.

Valentino Lazaro (5): Det er liten tvil om at østerrikeren er en spennende tilvekst for laget, men det råder stor usikkerhet over hvor 24-åringen spiller neste sesong. Lazaro har opptrådt fem ganger for klubben, hvorav tre av dem har vært fra start. Spilleren var svært svak i sin første kamp fra start, da han var involvert i to baklengsmål mot Arsenal. I den påfølgende kampen ble han utvist i overtidsminuttene mot Crystal Palace. Spilleren har ikke sett spesielt bra ut i det defensive spillet, men gjorde en veldig fin figur da han spilte høyrekant mot West Bromwich i cupen. Foruten den kampen har Lazaro meget å gå på.

Christian Atsu (5): Ghaneseren begynte sesongen på lovende vis, da han fikk sjansen i Saint-Maximins skadefravær. Prestasjonene har imidlertid dabbet ut, og det har blitt lengre mellom hver gang spilleren har blitt å se på gressmatten. Vingen har fått 23 kamper denne sesongen, og har produsert fem målgivende pasninger. Atsu har kun startet åtte kamper i ligaen, og blir nok solgt til sommeren.

Jonjo Shelvey (7): Shelvey har hatt en god sesongen, men har til gode å knekke koden for å prestere på sitt toppnivå på mer jevnlig basis. Fem scoringer på 20 kamper er fasiten, noe som gjør midtbanespilleren til klubbens toppscorer i ligaen.

Isaac Hayden (7): Hayden er en svært viktig spiller for klubben, men har ikke klart å levere på et like godt nivå som i forrige sesongen. Den tidligere Arsenal-spilleren gjør imidlertid en stor usynlig jobb på midtbanen.

Sean Longstaff (4): Den store skuffelsen denne sesongen. Forventingene var store etter en svært imponerende debutsesong. De hyppige linkene til Manchester United har naturligvis dabbet av etter en rekke svake prestasjoner. Spilleren har fremstått ubesluttsom og har også manglet kvalitet i utførelsen. Vil nok spille på seg selvtillit igjen.

Matty Longstaff (7): Denne gangen var det lillebrorens tur. Longstaff har imponert denne sesongen, men dessverre ligger klubben an til å miste talentet, som er på utgående kontrakt. Midtbanespilleren har fått tolv kamper for klubben, og har like så godt notert seg for tre scoringer. To av scoringene kom i ligaen mot Manchester United, der den første kom i debuten da rødluggen sikret seieren med kampens eneste scoring.

Nabil Bentaleb (5): Har seks kamper for klubben etter overgangen fra Schalke. Det er ingen tvil om at spilleren har ferdighetene inne til å gjøre jobben på midtbanen til Newcastle, men algerieren har så langt ikke latt oss imponere. Spilleren har imidlertid spilt særdeles lite fotball det siste året, etter både trøbbel med Schalke-ledelse og skader. Det er derfor ikke spesielt rart at 25-åringen ikke akkurat har toppformen inne. Ifølge The Chronicle har imidlertid Bruce latt seg imponere, og 59-åringen kommer derfor til å be klubbledelsen om å gjøre overgangen permanent. Bentaleb er en spennende tilvekst, men har mye å gå på.

Ki Sung-yueng (1): Det ble med fire kamper på sørkoreaneren, hvorav kun én fra start. Spillerens kontrakt ble terminert i januar, og har siden signert for RCD Mallorca. Etter flere gode opptredener forrige sesong, virket Ki svært lite interessert i å overbevise Bruce om at han var en plass verdig på laget denne sesongen. De få minuttene han fikk i starten av sesongen var av det vonde slaget. Kanskje burde 31-åringen fått flere sjanser, men her er det ikke utenkelig at det kan ha vært høy temperatur i kulissene.

Andy Carroll (5): Spissen har fått 14 kamper denne sesongen, hvor de aller fleste har kommet som innbytter. Engelskmannen gikk glipp av de syv siste kampene som følge av en uspesifisert skade, og spissen var nok blant som aller mest satte pris på at fotballen har blitt satt på vent. Det er ventet at spilleren vil være tilgjengelig så snart sesongen sparkes i gang igjen. Carroll har levert fire målgivende pasninger, men har til gode å finne veien til nettmaskene. Klubben har mulighet til å forlenge spillerens kontrakt med ett år, men det meste taler for øyeblikket mot at Carroll blir å finne på Tyneside neste sesong.

Joelinton (4): Brasilianeren har slitt stort denne sesongen. Med en skyhøy prislapp følger det også store forventninger. Tre scoringer, hvorav bare ett i ligaen, på 34 kamper er langt ifra godt nok. Ut over å nedlegge mange metere og å bli tvunget til å ta mange hodedueller i løpet av kampene, har ikke spissen tilført laget noe særlig. Spissen skal ha for innsatsen, men kvaliteten har rett og slett manglet.

Dwight Gayle (4): Spissen har fått få sjanser, og har kun startet tre kamper for klubben. Fordelt over 13 kamper har Gayle spilt i underkant av 400 minutter. Spissen har til gode å finne veien til nettmaskene, men så pigg ut like før fotballen ble satt på vent. I den foreløpige siste kampen mot Southampton kom spissen, om ikke annet, til svært mange store sjanser. Gayle har hatt flere småskader denne sesongen, men det hadde nok likevel vært rom for å gi ham flere muligheter.

Yoshinori Muto (3): Japanerens dager på Tyneside synes talte. Muto har fått ni kamper, men har kun startet to ganger i ligaen. Spissen har til gode å vise at han er god nok for Premier League siden overgangen fra Mainz, men burde nok ha fått flere muligheter til å overbevise. Spissen står med én scoring i cupen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login