Slurv avgjorde kampen

Oppdatert: 21. November 2010

Med suspensjoner på to av vår viktigste spillere skjønte mange at bortemøtet med Bolton ville bli tøft, men et firemålstap var det ingen som hadde forutsett.

Smith tok over plassen til den suspenderte Tiotè, mens Ameobi var skadefri og dannet spissparet med Carroll.  På motsatt banehalvdel møtte man det formsterke spissparet Elmander-Davies.

SLURV

Newcastle startet veldig friskt, og tok et slags intiativ i kampen, men etter 17 minutter kom øyeblikket som skulle snu kampbildet. Nolan er nede og gjør en defensiv jobb, og velger på en fiks måte å lobbe ballen over Bolton-spilleren inne i egen 16-meter. Eneste som skurret var at han gjorde det med armen, noe som ga Bolton straffespark og ledelse 1-0.

Etter cirka en halvtime fikk Carroll en av Newcastle sine største sjanser da han etter en flikk fra Smith prøvde å lobbe over en utrusende Jaaskelainen, men ballen gikk harmløst over. Like etter fikk Bolton frispark fra farlig hold, Taylor dundrer frisparket i tverrliggeren. Newcastle får aldri klarert ballen, og den havner til slutt hos Lee som i offside-posisjon setter inn 2-0 for hjemmelaget. Bolton går til pause med ledelse etter slurvete forsvarsspill fra Newcastle.

VERST TENKELIG START

Da Newcastle raskt skulle slå tilbake etter pause var det heller Bolton som avgjorde kampen. Elmander blir stukket igjennom av spissmakker Davies og alene med Krul var han sikkerheten sjøl. Noen minutter senere redusert derimot Carroll med en fin avslutning alene med keeper. Selv om de nå hadde en liten mulighet for et storslagent comeback virket det som de ikke hadde trua, man vant ingen andreballer og Bolton virket farligere når de kom fremover. Etter 70 minutter øker Elmander Bolton sin ledelse ytterligere etter å ha stjelt ballen fra en ukonsentrert Coloccini. For å gjøre vondt verre svarer Colo med å gi svensken en albue i trynet fem minutter senere, og blir belønnet med rødt kort. Newcastle kommer deretter til mange store sjanser, men treverket og Jaaskelainen forhindret reduseringer. For å gjøre kvelden komplett får Bolton en feilaktig straffe noe som gjør at sluttresultatet blir 5-1.

Nå er det bare å legge dette resultatet bak oss og se frem i mot søndagens match mot Chelsea, der muligens Sol Campbell og Didier Drogba vil møtes i en superduell.

KAMPFAKTA:

BOLTON – NEWCASTLE UNITED

  • 0-1 Davies 18 min
  • 0-2 Lee 39 min
  • 0-3 Elmander 50 min
  • 1-3 Carroll 52 min
  • 1-4 Elmander 72 min
  • 1-5 Davies 90 min

LAGOPPSTILLINGER:

Bolton: Jaaskelainen, Ricketts, Cahill, Knight, Robinson, Lee (Rodrigo), Muamba, Holden, Taylor (Petrov), Elmander (Klasnic), Kevin Davies

Newcastle United: Krul, Simpson, Coloccini, Williamson, Jose Enrique, Guthrie (Routledge), Smith, Nolan, Gutierrez (Campbell), Carroll, Ameobi (Løvenkrands)

SPILLERRATING:

Krul 6
Simpson 5
Willamsson 5
Coloccini 3
Enrique 6
Jonas 6
Smith 6
Nolan 4
Guthrie 6
Carroll 8
Ameobi 6

You must be logged in to post a comment Login