Sholadinho gjorde det igjen!

Oppdatert: 05. March 2012

I en tøff batalje fikk Newcastle til slutt med seg et fortjent poeng mot Mackems, og Shola scorte sitt syvende mål i Tyne-Wear derbyet.

 


Det var ingen store overraskelser fra start hos Newcastle da Ryan Taylor fortsatte på høyrekanten, alt annet var spikret på forhånd. Hos Sunderland hadde både Bendtner og Sessegnon blitt klare til start, og begge ville komme i søkelyset.

TØFT OG STYGT
Det tar bare 45! sekunder før kampens første gule kort kommer, og det er ingen overraskelse at det blir tildelt møkkamannen Lee Cattermole. En grusom saksetakling bakfra på Tiote som fort kunne blitt rødt hvis den hadde kommet litt senere, i dette tilfelle tør dommeren bare å dra frem det gule. Både Cabaye og McClean går også inn i dommerens bok før 20 minutter har gått, før Ba mottar det fjerde etter 23 minutter. På det påfølgende frisparket starter dramet.
Larsson slår inn der Williamson har mer fokus på å holde igjen Turner enn å angripe ball. Dommeren har full oversikt og dømmer straffespark før han viser Williamson kortet, et klønete lagd straffespark. Vår “favoritt”-danske Bendtner tar ansvar og setter ballen til høyre for Krul, som blir noen centimeter for kort til å redde den, dermed går Mackems opp i ledelsen.

Etter scoringen kommer ikke hjemmelaget med mer, det er derimot Mackems som fortsetter å kjøre, Bendtner prøver seg igjen etter 35 minutter på et langskudd, men Krul gjør en god redning.
Like etter får Newcastle sin første store sjanse da Ryan Taylor svinger en corner på bakre der Coloccini tvinger frem en redning fra Mignolet. Hjemmelaget får da satt inn et lite trykk, noe som resulterer i den største sjansen på nok en corner da Ba header ballen knallhardt i tverrliggeren så man hører smellet helt over til Stadium of Shite.
Like før pause vil Ba ha straffespark da O`Shea dytter med to strake armer inne i straffefeltet, men dommer Dean mener Ba faller for lett.

Mackems går til pause med en fortjent ledelse, da Newcastle har virket meget passive og har blitt kjempet i senk.

HALVTIME I OVERTALL
Pardew gjør grep i pausen da han setter inn magikeren Ben Arfa for Santon. Dette gjør at Taylor går ned på venstreback og Hatem tar hans plass på høyrekant.
Det virker som hjemmelagets spillere har fått høre det i pausen, og det er et annet lag som kommer ut for å kjempe. Newcastle får corner etter corner i åpningsminuttene og etter fem minutter header Demba Ba like utenfor etter et fint innlegg av Papiss.

Til tross for det massive trykket er det Mackems som skaper den største muligheten etter pause. Sessegnon kommer alene mot Krul, men Nederlenderen redder før han kommer seg tilbake på streken for å redde et skudd fra McClean med en fin beinparade. Sessegnon vinner til slutt igjen ballen, men blir omringet av blant annet Tiote som er som en klegg i ryggen på han. Mannen fra Benin svarer med å lange ut en arm mot halsområdet til Tiote som går ned som en skutt fugl.
Dommeren drar opp det røde kortet, noen som tiltross for overspillingen er riktig, slag er rødt kort. Herfra og inn er det bare Newcastle det handler om.

Hjemmelaget kommer til mange halvsjanser, men sliter med å få de største. Etter 66 minutter prøver Tiote skuddbeinet, men ballen går utenfor, en ball Cisse er veldig nære ved å pirke mot mål. Like etter blir Newcastle snytt for straffespark da Turner bruker hånda for å hindre en heading fra Ba, men så klart ser ikke dommeren dette.

Etter 72 minutter kommer Ameobi inn for Cisse…..

Ben Arfa har til nå hatt en meget god omgang og vinner mange cornere for hjemmelaget. Han tvinger frem en redning fra Mignolet etter 78 minutter etter å tatt sin tredje luke for omgangen, denne gang på Richardson.
Like etter faller ballen til Ameobi innenfor 16-meteren som finter seg forbi Fraizer Campbell som ikke ser annen utvei enn å meie Shola ned, en typisk takling fra en spiss i forsvar. Straffesparket skal bli tatt av Demba Ba.

Han legger ballen til venstre for Mignolet, men der ligger keeperen som etter denne strafferedningen har reddet halvparten av straffene mot han i år. Den påfølgende corneren skyter Ameobi like utenfor, og det virker som luften går litt ut av ballongen for hjemmelaget.
SÅ skjer det, et minutt på overtid!

Cabaye svinger en ball inn i feltet mot Williamson som har blitt flyttet opp. Han stusser ballen videre mot bakre der hvem andre enn SHOLA venter. Han får pirket ballen inn via hendene til Mignolet, og scorer sitt syvende mål mot Sunderland gjennom hans karriere.
Skal sies at det er Wayne Bridge som mister markering.
Like før slutt får Shola nok en mulighet da han header ballen mot mål etter en corner, før han kaster seg inn mot returen som har blitt blokkert av en forsvarsspiller, men uten resultat.

Kampen ender 1-1. Et rettferdig resultat da lagene hadde en omgang hver. Etter kampen får Cattermole visstnok rødt kort etter munnbruk, det også ganske rettferdig.

KAMPFAKTA:
0-1 Bendtner 24 min (Str)
1-1 Ameobi Sr 91 min

LAGOPPSTILLING:
NEWCASTLE:  Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon (Ben Arfa), Ryan Taylor (Løvenkrands), Cabaye, Tiote, Gutierrez, Ba, Cisse (Ameobi Sr)

SUNDERLAND:  Mignolet, Bardsley, O’Shea, Turner, Richardson (Bridge), Larsson (Colback), Cattermole, Gardner, McClean, Sessegnon, Bendtner (Fraizer Campbell)

 

You must be logged in to post a comment Login