Selger 23-åring

Oppdatert: 30. September 2020

The Chronicle melder at Newcastle skal ha akseptert et bud på 23 år gamle Dan Barlaser.

Barlaser var utelatt fra dagens kamptropp, noe som altså hadde sin forklaring. Midtbanespilleren spilte 90 minutter mot Blackburn i ligacupens andre runde, og fikk en snau halvtime mot Morecambe i tredje runde. Steve Bruce har imidlertid ikke klart å finne plass til 23-åringen i kamptroppene i serien. Spilleren fikk dog vist seg frem i samtlige treningskamper i oppkjøringen til sesongen.

Det er Rotherham United som blir spillerens nye arbeidsgiver. Barlaser tilbragte forrige sesong med The Millers, og var en viktig brikke på laget da klubben spilte seg til andreplass i League One. Det resulterte i opprykk til Championship. Barlaser spilte 35 kamper for klubben forrige sesong. Etter tre spilte kamper ligger Rotherham på 14.-plass på det nest øverste nivået.

Engelskmannen, som har både aldersbestemte landskamper for England og Tyrkia, fikk totalt fem obligatoriske kamper for klubben. Samtlige var opptredener i cupene. Spilleren fikk sin debut i januar 2017 i 3-1-seieren over Birmingham i FA-cupens tredje runde. Barlaser har for øvrig kamper for Accrington Stanley (League One) og Crewe Alexandra (League Two).

The Chronicle nevner ikke noe om overgangssummen, men det antas at denne er meget lav; et godt stykke under én million pund. Ifølge rapporten har Newcastle imidlertid sikret seg en videresalgsklausul som vil gi dem 50 prosent av en eventuell fremtidig salgssum.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login