Santon forlater Newcastle

Oppdatert: 02. February 2015

Newcastle og Inter Milan enige om en overgang for forsvareren.

Omkring 10 måneder har gått, siden sist gang vi så Davide Santon spille for Newcastle. Nå viser det seg at han også kan ha spilt sin siste kamp for klubben.

Mandag kom nyheten om at italieneren reiser hjem, og vil etter en medisinsk test inngå en låneavtale ut sesongen med Inter Milan. Med det vender den 24 år gamle høyrebacken tilbake til sin gamle klubb.

Virker overrasket

På sin offisielle Facebook-side virker forsvareren selv noe overrasket over utviklingen i karrieren, noe som kan tyde på at han ikke var klar for å forlate Newcastle.

– Livet er merkelig. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle returnere hit. Jeg ønsker å takke Newcastle og alle supporterne for alle de fine stundene vi har hatt sammen. Byen og laget vil for alltid være i mitt hjerte, skriver italieneren, som lørdag ble plassert på benken mens Haidara tok plass på venstrebacken. Dette til tross for at Carver ved flere anledninger har hevdet at spilleren er i kampform.

Reprise på Mbiwa?

Spørsmålet er nå om Santon, som kom til Newcastle i 2011, vil lide samme skjebne som Mbiwa. Italienske Sportitalia hevder at det i likhet med for midtstopperen ligger en klausul i låneavtalen, som gir Inter retten til en permanent overgang for drøye 3 millioner pund, dersom Santon spiller minst 13 kamper før sesongen er over.

Mbiwa, som ble utlånt til Roma, signerte nylig en permanent avtale med italienerne etter å ha levert en rekke gode kamper og blomstret etter å ha fått tillit og spilletid.

En av grunnene til at Newcastle nå lar Santon gå, skal være at man føler man har god nok dekning på venstreback, med Haidara og Dummett.

You must be logged in to post a comment Login