Reiste seg mot sterke Chelsea

Oppdatert: 28. November 2010

 Etter forrige ukes stortap forventet man et svar i søndagens kamp mot Chelsea. Heldigvis var svaret av det positive slaget.

Etter at både Coloccini og Williamson pådro seg suspensjoner i forrige kamp mot Bolton måtte Hughton kaste inn Sol Campbell og Steven Taylor. Sistnevnte hadde ikke spilt førstelagsfotball siden januar i år. I tillegg måtte Nolan kaste inn håndkleet med en ankelskade, noe som ga Routledge en etterlengtet startplass.

DRØMMESTART
Revansjesugne Newcastle gikk rett i strupen på de regjerende mesterne og Carroll skaffet hjemmelaget frispark i farlig posisjon etter bare et par minutter. Guthrie svinger ballen inn og en heading fra Taylor tvinger frem en god redning av Cech, på returen klarer ikke Ameobi å rette skuddet mot mål.
Etter seks minutter vinner Ameobi ballen langt ned i banen og sender den i retning Routledge, Mikel takler sistnevnte og ballen havner i bakrom mot Carroll. Alex har tilsynelatende full kontroll og sender ballen tilbake mot sin keeper, Cech er derimot på vei ut og ballen blir spilt i retning mål. I spurtduell mellom Cech og Carroll finnes det bare en vinner og Newcastle leder 1-0.

Chelsea tar etter scoringen over ballinnehavet, men skaper ikke de største sjansene.  Etter rundt 20 minutter kombinerer Chelseas angrepsrekke fint, og Drogba får dratt seg fri før han avslutter med venstre fra skrått hold. Krul er med på notene, og redder til corner.  Etter dette skapes det rent lite, før det blir et oppsving i sjanser de siste fem minuttene av omgangen.
Carroll vinner en heading i feltet og Ameobi er litt for treg til å kunne få en tå på ballen som hadde utmanovrert Cech.
Like før pause kombinerer Chelsea nok en gang inne i 16-meteren, anført av Malouda og Kalou. Sistnevnte får fyrt av et skudd som endrer retning på Simpson og triller utagbart nede i hjørne. Lagene går til pause med stillingen 1-1. En smule bittert for Newcastle som gjerne skulle hatt med seg ledelsen inn til pause.

PRESSET TILBAKE
Utover i andre omgang blir hjemmelaget spilt lavere og lavere av et Chelsea-lag som er desperate etter en etterlengtet seier. Bortelaget kommer til småsjanser, men ikke farligere enn at Krul redder de fleste forsøkene. Newcastle kunne godt å ha tatt ledelsen etter rundt timen da Cech er på bærtur i feltet, ballen havner hos Routledge som knaller til i retning mål, men Cole redder på streken for Chelsea.


Etter 77 minutter tror de fleste at Drogba har sendt bortelaget i ledelsen, men dommeren blåser korrekt for hands på ivorianeren. Like etter får Kalou sjansenes mor som han kommer til å ha mareritt om i natt.
En cross fra Anelka havner hos Kalou som etter slapt press fra Taylor får avsluttet, men Krul redder. Kalou får derimot returen, men på åpent mål setter han ballen utenfor.

Nile Ranger gjør et friskt innhopp, og kommer til noen småsjanser, men kampen ebber ut med 1-1. Et viktig poeng for Newcastle som kan gå inn i mot neste helgs viktige kamp mot WBA med en god dose selvtillit.

KAMPFAKTA:

NEWCASTLE – CHELSEA

  • 1-0 Carroll 6 min
  • 1-1 Kalou 45 min

LAGOPPSTILLINGER:

NEWCASTLE: Krul, Simpson, Taylor, Campbell, Jose Enrique, Routledge, Guthrie, Tiote, Gutierrez, Carroll, Ameobi (Ranger)

CHELSEA: Cech, Bosingwa, Alex, Ivanovic, Cole, Ramires, Mikel (Sturridge), Malouda, Anelka, Drogba, Kalou

SPILLERRATING:
Krul 7
Simpson 7
Campbell 7
Taylor 7
Enrique 8
Routledge 7
Guthrie 5
Tiote 8
Jonas 6
Carroll 7
Ameobi 6

For intervjuer med Hughton, Enrique og Campbell trykk her
Kampen blir diskutert i vårt forum!

You must be logged in to post a comment Login