Raylor reddet Newcastle

Oppdatert: 24. August 2012

Vår anvendelige frisparkekspert Ryan Taylor sikret Newcastle et bra utgangspunkt i gårsdagens Europa League-kvalikkamp mot greske Atromitos.

Med en Chelsea-kamp bare to dager unna valgte Alan Pardew å spare de fleste av de som var i aksjon i seriepremieren mot Tottenham forrige helg. Bare James Perch og Papiss Cisse var å finne i startelleveren fra forrige kamp:

Harper, Tavernier, Perch, Williamson, R.Taylor, Bigirimana, Anita, Marveaux (Gutierrez 70), Obertan, Gosling (Amalfitano 64), Cisse (Campbell 77).

Atromitos, som ikke ble levnet mange sjanser til avansement av vår greske venn Nikos Dabizas, gikk respektløst til verks da dommeren satte i gang kampen. Det var derfor ikke ufortjent at tyske Denis Epstein ga vertene ledelsen foran knappe 5 000 ekstatiske hjemmefans etter halvspilt omgang.

En smart pasning gikk på baksiden av en feilplassert Tavernier, som ikke klarte å holde følge med Epstein. Han satte ballen nådeløst bak en utrusende Steve Harper som lite kunne gjøre.

Etter scoringen hevet Newcastle seg betraktelig. Grekerne falt i forsvar og lot Pardews menn styre kampen. Gjestene klarte imidlertid ikke å true Atromitos noe særlig bortsett fra noen halvfarligheter her og der.

På overtid av 1. omgang fikk Newcastle frispark i farlig posisjon, og hvem andre enn Ryan Taylor fant veien til nettmaskene med en fantastisk curl som gikk rett i nota bak tidligere Liverpool-sisteskanse Itandje. En klassisk Raylor-scoring.

2. omgang ble omtrent like kjedelig som første. Papiss Cisse og Amalfitano hadde en god mulighet hver, men ingen av dem klarte å overliste Itandje. Dermed ebbet det ut i et 1-1-resultat som Pardew neppe er misfornøyd med til tross for at spillet til tider var veldig labert. Spesielt med tanke på at laget han mønstet knapt hadde solide førstelagsspillere.

Returkampen spilles allerede neste torsdag. Vinner Newcastle den kampen er vi videre til gruppespillet i Europaligaen. Det er vi også med et 0-0-resultat, mens 1-1 vil gi ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse.

Du kan laste ned hele kampen ved å logge inn på medlemssiden.

 

You must be logged in to post a comment Login