Preview: Tottenham – Newcastle

Oppdatert: 10. February 2012

Kan den siste ukens hendelser rundt det engelske landslaget ha skapt uro i Tottenham-leiren?

Kick off: lørdag 11. februar klokken 18:30

Redknapp er favoritt

Redknapp: Tottenham-treneren uttalte denne uken at han følte seg smigret da han anses som Capellos naturlige etterfølger, men at han aldri tidligere hadde ofret posisjonen en tanke.

Da Fabio Capello valgte å gi seg som engelsk landslagssjef, seilte Harry Redknapp fram som favoritt til å overta rollen. Alan Pardew ble nevnt som en mulig arvtager, men dette avkreftet sjefen selv på den obligatoriske pressekonferansen knyttet opp mot lørdagens oppgjør. Ikke bare hos bookmakerne er Tottenham-sjefen en klar kandidat, men også blant spillere i nåværende tropp, samt trenerkolleger og eksperter i diverse aviser og sportsredaksjoner. Rooney var fort ute på Twitter og meddelte sin sympati overfor den avgåtte italiener, mens han samtidig støttet Redknapps kandidatur; noe som ikke akkurat ble godt mottatt av en viss Roy Keane.

God hjemmestatistikk
Newcastle drar til hovedstaden med høy selvtillit etter sterke resultater den siste tiden. Borteseieren på Ewood Park ble etterfulgt av en vellykket debut for Papiss Demba Cissé mot Aston Villa forrige helg. Tottenham på sin side innehar en sterk tredjeplass og har virkelig befestet sin posisjon som et av topplagene i årets utgave av Barclays Premier League. Deres forrige kamp endte målløs på mandag kveld på Anfield, men de har en god statistikk å vise til på hjemmebane med kun ett tap for Man City og med to kamper som sluttet uavgjort mot henholdsvis Chelsea og Wolves.

Skader og karantener
Seieren på St. James’ Park i forrige serierunde kom dessverre på bekostning av to skader; Leon Best, som kan være ute resten av sesongen med et ødelagt kne, og Ryan Taylor med en skadd ankel som i verste fall holder ham ute i to uker. Fra før har Magpies Steven Taylor, Sylvain Marveaux, Sammy Ameobi og Nile Ranger på en voksende liste. I tillegg mangler man Tioté, som er opptatt med spill i Afrika, og Cabaye som soner sin tredje og siste kamp av karantenen.

For Tottenhams vedkommende virker Lennon og Defoe som definitive fravær, mens det er noe usikkerhet knyttet til Kabouls deltakelse da han sliter med et trøblete kne. Fra før har Lilywhites spillere som Huddlestone og Gallas ute med skader.

Papiss Cissé: En potensiell goalgetter og Bas nye makker.

Watch out for:
Gareth Bale – Han ble nøytralisert på St. James’ Park og har en høne å plukke med Newcastle-forsvaret.

Papiss Demba Cissé – Kan han følge opp en vellykket debut fra forrige helg?

Sannsynlig lagoppstilling:
Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Santon, Obertan, Perch, Guthrie, Gutierrez, Ba, Cissé

TV: Kampen sendes direkte på TV 2 PL HD1

Diskuter kampen i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login