Preview: Sunderland (h)

Oppdatert: 13. April 2013

Det er kun 24 timer til sesongens store høydepunkt. Et nedrykkstruet Sunderland gjester noe mer komfortable Newcastle på SJP.

I dette oppgjøret står det mye på spill. Ikke bare æren og prestisjen i det Steve Howey og de fleste i nordøst mener er Englands største lokalderby, men også på grunn av tabellsituasjonen som gjør at både Newcastle og spesielt Sunderland ikke kan føle seg sikre på å bli værende i toppdivisjonen:

13. Newcastle 36
14. Norwich 35
15. Stoke 34
16. Aston Villa 33
17. Sunderland 31
18. Wigan 31

SUNDERLAND

Newcastle kan så godt som fornye kontrakten i PL med seier, mens Sunderland desperat trenger poeng etter å ha gått hele 10 ligakamper uten seier. The Black Cats sparket nylig Martin O’Neill til fordel for den tidligere Lazio-spissen Paolo Di Canio, Italieneren så ut til å få en pangstart på karrieren, men laget hans maktet ikke å holde på en 1-0 ledelse mot Chelsea, og tapte til slutt 1-2.

Han må klare seg uten både galningen Lee Cattermole og toppscorer Fletcher, mens Gardner er suspendert.

NEWCASTLE

Newcastle røk som kjent ut av Europaligaen etter 2-4 sammenlagt mot Benfica. Laget viste god fotball i 2. omgang, men hadde ikke marginene med seg. Ligaformen viser tre seiere og tre tap på de seks siste kampene. I forrige runde ble det 1-0 mot Fulham etter at Cisse satte inn en himmelsk scoring på overtid.

Av skader må Pardew innse at Santon, Coloccini og R. Taylor ikke kommer til å spille. Steven Taylor og Cheick Tiote er imidlertid tilbake og starter forhåpentligvis i oppgjøret, mens Ben Arfa sies å være klar til et nytt innbytte i 2. omgang som mot Benfica. Debuchy og Gouffran er også tilbake etter å ha vært indisponible til spill i Europa.

INNBYRDES OPPGJØR

Newcastle har et solid balletak på Sunderland i nyere tid, og har kun tapt én av de siste åtte oppgjørene. De syv siste viser 5-2-0 i de sorthvites favør. I fjor ble det kun 1-1 etter at Shola Ameobi utlignet på tampen.

Søndagens oppgjør sparkes igang klokken 1300 norsk tid og vises direkte på TV2 Sumo og TV2 PL HD 1. Diskuter oppgjøret i forumet her.

You must be logged in to post a comment Login