Preview: Newcastle – Liverpool

Oppdatert: 31. March 2012

Søndag ettermiddag byr på et toppoppgjør i nordøst-England, der de sorte og hvite møter de røde fra «Beatles-byen».

Kick off: søndag 1. april klokken 14.30

Gjensyn: Carroll tilbake i hjembyen.

Kjente fjes
Newcastle ønsker gamle kjenninger velkommen til St. James’ Park da både Carroll og Enrique befinner seg i Liverpool-troppen. I tillegg har deres trener, Kenny Dalglish, sittet ved roret og styrt Magpies-skuta gjennom en miserabel 97/98-sesong. Tidligere Newcastle-angriper, Faustino Asprilla, la ingenting imellom da han gikk ut denne uka i The Evening Chronicle og ga sin oppriktige mening vedrørende skottens trenergjerning. Det er dermed duket for en kamp med en del følelser involvert.

Liverpool sliter
Det er ingen hemmelighet at bortelaget sliter i ligasammenheng med veldig variable prestasjoner. I forrige runde endte det med tap på Anfield mot lille Wigan som kjemper desperat for å unngå nedrykk. Newcastle derimot banket West Bromwich på The Hawthorns med hele 3-1 i en kamp der Hatem Ben Arfa viste eleganse og klasse i alt han foretok seg. De røde ligger for øyeblikket åtte poeng bak morgendagens motstander, men det skiller kun én tabellplassering lagene imellom der de ligger på henholdsvis syvende- og sjetteplass. The Toon befinner seg heller ikke langt fra plassen som gir kvalifikasjon til Champions League, med fem poeng opp til Tottenham som ligger på fjerde. Chelsea ligger på plassen foran Alan Pardews disipler, men det er kun målforskjell som skiller de to lagene.

Mangler sjefen i forsvaret
Vertene har et lite defensivt problem ettersom kaptein Colo har meldt forfall grunnet en strekkskade på baksiden av låret. Det er imidlertid ventet at James Perch går inn i hans rolle. Den tidligere Forest-backen gjør sakene sine bra om dagen og har spilt seg til en fortjent plass i førsteelleveren i krølltoppens skadefravær. I tillegg har man Marveaux, S. Taylor, Løvenkrands, Sammy Ameobi og Best på skadelisten, men på den positive side er det ventet at både Cheick Tioté og Ryan Taylor er klare etter et par kampers uteblivelse.

For Liverpools del mangler Bellamy, Lucas, Johnson, Adam, Kelly og muligens Agger.

HBA: Det er knyttet store forventninger til fransk-tunisieren.

Watch out for:
Hatem Ben Arfa – Han rundspilte Roy Hodgsons menn og vil vise seg for hjemmepublikummet.

Steven Gerrard – «Mr. Liverpool» trives veldig godt mot Newcastle.

Sannsynlig lagoppstilling:
Krul, Simpson, Williamson, Perch, Santon, Ben Arfa, Tioté, Cabaye, Gutierrez, Ba, Cissé

TV: Kampen sendes direkte på TV 2 PL HD1.

Diskuter kampen i vårt forum her.

You must be logged in to post a comment Login