Preview: Newcastle – Aston Villa

Oppdatert: 01. September 2012

Tredje serierunde i Premier League står for dør og Aston Villa kommer på besøk til St. James Park.


Kampstart: Søndag 2. September, kl. 17.00

 

Avhengige av Hatem Ben Arfa
Sesongstarten for Alan Pardews menn har vært godkjent poengmessig, og klubben er ikke minst videre i Europa League gruppespillet. Det som sannsynligvis bekymrer Pardew er spillet på banen og at en del av våre nøkkelspillere er langt unna toppform. Våre to senegalesiske spisser har virket tamme og Yohan Cabaye har vært milevis unna å prege noen av de to kampene han har spilt sålangt. En som derimot ikke har skuffet er Hatem Ben Arfa. Franskmannen var outstanding både mot Tottenham og nå sist mot Chelsea på Stamford Bridge. Han kan vinne kamper på egenhånd og blir svært viktig for Newcastle på Søndag.

Når det gjelder skadesituasjonen så er det kjedelige nyheter vedrørende Ryan Taylor – som er ute i lang tid med en kneskade. James Perch pådro seg også en skade i kampen mot Atromitos. Cheik Tiote, Ameobi-brødrene og Shane Ferguson er fortsatt skadet.

Tung start for Lambert
Aston Villa hadde en katastrofal fjorårssesong under Alex McLeish´s ledelse. Den stolte Birmingham klubben endte på en 16.plass og var mot slutten av sesongen i fare for å rykke ned til Championship. Foran denne sesongen har de hentet inn Paul Lambert som manager – skotten som har gjort en fantastisk jobb med Norwich City de tre siste sesongene. Sesongen har imidlertid startet tungt for Villa. Det ble tap i åpningen mot West Ham på Boleyn Ground, mens det ble et stygt hjemmetap for Everton forrige helg. Det blir gjensyn med tre ex-Newcastle spillere på Søndag. Shay Given, Charles N´Zogbia og Stephen Ireland er med for Villa.

Godt tak på Villa
St. James Park er statistisk sett ingen drømmearena for Aston Villa. De har vunnet en av de siste 12 gangene de har besøkt Tyneside. Det var forøvrig 3-0 seieren for 7 år siden som er mest kjent for slåsskampen til Kieron Dyer og Lee Bowyer. Den gang 19 år gamle Steven Taylor ble også utvist for å ha lekt keeper i egen 16-meter. De to siste kampene mellom lagene på St. James Park har vært minneverdige for oss Newcastle supportere. 6-0 seieren for nøyaktig to år siden var en jubeldag, og i februar tidligere i år – scoret Papiss Cisse sitt første mål i Newcastle-trøya og avgjorde kampen til vår fordel.

Sannsynlig lagoppstilling
Krul; Simpson, S.Taylor, Coloccini, Santon; Ben Arfa, Cabaye, Anita, Gutierrez; Ba, Cisse

Dommer: Lee Probert

TV: Kampen sendes direkte på TV2 PL 1

Diskuter kampen på forumet vårt her.

På twitter er hashtag #newutd

You must be logged in to post a comment Login