Preview: Brighton (b)

Oppdatert: 04. January 2013

Newcastle og Brighton kjemper atter en gang for avansement i FA-cupen når de møtes i turneringens tredje runde tidlig i morgen ettermiddag. Kick-off: lørdag den 5. januar klokken 13.30.

Fra skuffelse til skuffelse

Det har vært en enorm nedtur å bivåne denne sesongs utgave av Newcastle. Tap på tap har ført dem faretruende nær nedrykksstreken. Dessuten har man kvittet seg med målgarantisten Demba Ba, som på kampdagen på onsdag dro til Chelsea for å diskutere personlige betingelser. De sorte og hvite har fremdeles Papiss Cissé, som vi jo vet kan score på bestilling, men man venter fortsatt på å se senegaleseren prikke inn formen som gjorde ham til en favoritt blant fansen i fjor.

Uansett hviles angriperen sammen med Coloccini og er ikke med i troppen denne gang. «The Toffees» påførte Newcastle deres ellevte tap så langt i ligasammenheng, og det blir viktig å finne tilbake til vinnersporet så fort som mulig. Alan Pardew vil nok fortelle sine elever at intet annet enn seier er godt nok mot Championship-laget Brighton, som for øvrig ligger tre poeng unna play off-plass.

Siste nytt

Laget fra nordøst-England må klare seg uten Cheick Tioté som har reist for å delta i Afrikamesterskapet, mens Gaël Bigirimanas deltakelse er usikker grunnet tilbakevendende kramper. Steven Taylor, Ryan Taylor, Cabaye, Ben Arfa, Jonas, Simpson, Gosling og Vuckic er alle ute. Cabaye og S. Taylor er faktisk tilbake i trening, men ikke kampklare. Mathieu Debuchy vil ikke medvirke. For Newcastle-tilhengerne vil det bli et gjensyn med tidligere «Magpie» Kazenga Lua Lua når han tar plass på motsatt banehalvdel.

Watch out for: Mackail-Smith – skotten har elleve mål på dobbelt så mange kamper og er vertenes desiderte toppscorer.

Sannsynlig lagoppstilling: Elliot, Tavernier, Williamson, Perch, Ferguson, Obertan, Anita, Bigirimana, Marveaux, Sa. Ameobi, Sh. Ameobi

Dommer: Lee Probert

TV: Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Xtra. Diskuter kampen i vårt forum her.

You must be logged in to post a comment Login