Oppdatering av transferrykter

Oppdatert: 26. June 2015

Ryktene skal nå ha det til at Steve McClaren nå nærmer seg sin første signering som Newcastles manager. Det melder den britiske avisen Daily Star. Dette er i så fall noe fansen har vært svært opptatt av å få i havn.

Mannen det er snakk om, er Olympique Marseilles franske ving Florian Thauvin. Thauvin er 22 år gammel, og beskrives som en spiller med god fart og ekstremt god ballkontroll. Slike egenskaper klinger selvfølgelig godt i sort-hvite ører. Spesielt med tanke på de tekniske egenskapene til flere av Newcastles vingspillere denne sesongen.

Første bud på vingen skal ha lydd på 11 millioner pund, men skal ha blitt avslått da Marseilles pris ligger nærmere 15 millioner pund. Nå skal likevel Newcastle ha tatt avgjørelsen om å komme med et forbedret bud som Marseille skal kunne akseptere. Da gjelder det i såfall bare å se om spilleren selv ønsker seg til Tyneside. Det må derfor meldes av samme avis tidligere har hevdet at Thauvin skal ha avvist den engelske klubben bare dager tidligere.

En ivrig leser vil sikkert også plukke med seg at Mike Ashley og Newcastle fortsetter trenden å by under forlangende. Spesielt for spillere i franske og nederlandske klubber. Det i seg selv trenger ikke være en dårlig strategi. Det finnes mer en nok av klubber som har betaler for mye for spillere, uten at det gjør spillerne spesielt mye bedre. Det klubben likevel bør passe seg for, er å gå glipp av gode spillere på grunn av klubbens transferstrategi. Det siste eksemplet på dette, skjedde da Newcastle hadde muligheten til å hente Lyons spiss Alexandre Lacazette. Overgangen ble ikke noe av da Newcastle ikke var villig til å møte Lyons forlangende. Selv om det er uvisst hvor mye det var snakk om, har summen sannsynligvis doblet seg denne sommeren. Lacazette ble soleklar toppscorer i den franske ligaen denne sommeren og regnes som en av Europas mest ettertraktede spisser.

Av andre overgangsmål for The Magpies kan det nevnes at Aston Villas Ron Vlaar, som er uten kontrakt for øyeblikket, skal være tilbudt kontrakt av fem forskjellige klubber. Deriblant Newcastle og Sunderland. Dette melder Daily Mail.

ESPN melder på sin side at West Broms Craig Dawson skal være mannen som skal løse Newcastles forsvarsproblemer. Dawson var fast på Tony Pulis sitt lag forrige sesong, og fikk 35 kamper i ligaen. Newcastle skriker etter en stabil midtstopper som ikke er kronisk skadet eller utestengt.

Man kan som vanlig liste opp en rekke spillere som linkes til klubben på en eller annen måte. Vi kan også nevne at sjefspeider Graham Carrn skal ha tilbragt flere dager i Gelsenkirchen for å overtale Schalke 04 sin forsvarspiller Joel Matip til å flytte til Nordøst-England. Også Dnipros glitrende ving Yevhen Konoplyanka skal være ønsket på Tyneside. Man kan nesten fortsette å liste spillere i titall.

Det klubbens tilhengere først og fremst venter på, er ankomsten av en ny spiss. I den sammenheng har det vært tre spillere som har vært nevnt i sommer. Charlie Austin, Bas Dost og Aleksandar Mitrovic. I den sammenheng melder lokalavisen The Chronicle at klubben nå forbereder et bud på Anderlecht sitt stjerneskudd Aleksandar Mitrovic. Serberen skal være verdsatt til 18 millioner pund.

Det gjelder som vanlig bare å følge med. newutd.no holder deg selvfølgelig oppdatert på dette området, og kommer med mer informasjon om situasjonen på Tyneside.

You must be logged in to post a comment Login